1.1.2018

Uuteen nousuun!Raskas vuosi takana. Katseen siirtää mielellään eteenpäin. 

Ihminen on kokonaisuus. Kun ei voi hyvin, vaikutukset näkyvät kehossa, mielessä, hengessä ja ihmissuhteissa. Kaikki liittyy kaikkeen – sen olen syvemmin ymmärtänyt.  

Kovin taistelu käydään sisällämme. Kamppailuista uuvuttavin on mielen paini. Olosuhteisiin ei voi aina vaikuttaa, mutta omaan ajatteluun kyllä. Hankaluuksistakin nousee usein hyvää, mutta sen näkeminen on helpommin sanottu kuin tehty. 

Aika on myös alakulolla, sitäkään ei parane hoputtaa, sillä itkemättömät itkut ne vasta satuttavatkin. Mielenhallinta, sen suoranainen komentaminen, kannattaa joka tapauksessa muistaa. Kaikkea negatiivista mitä mielemme syöttää, ei kannata uskoa.  

- Nyt tähän mieheen on taas virrannut virtaa, uuteen nousuun!

Se ei ole tullut hetkessä. Kirjoittaminen ja puhuminen Jumalalle, ystäville, mentorille, psykologille, seurakuntalaisille, perheelle ja tuntemattomille on poistanut taakkaa. Kiitän tuesta ja rohkaisusta! Lukeminen aiheesta on antanut näkökulmaa. Liikunta ja parempi ruokavalio sekä riittävä uni alkavat tuottaa tulosta. Uudet haasteet pistävät ponnistelemaan. Ja ai niin, avantouinti on ollut aivan huippua – poistaa stressiä, virkistää ja antaa hyvä olon. Suosittelen kokeilemaan!    

Uudenvuoden raamatunlauseeksi valitsin: ”Sinä seppelöit vuoden hyvyydelläsi” (Ps. 65:12).

Olen päättänyt, että tahdon nähdä lisää Jumalan hyvyyttä elämässäni. Uskoakseni kyse on juuri näkemisestä, siitä että huomaa pienissäkin asioissa myönteisyyttä ja uusia mahdollisuuksia, eikä anna kielteisyydelle tilaa. Luotan, että Herra tahtoo minulle tänäkin vuonna hyvää: ”Sinä seppelöit vuoden hyvyydelläsi.” Kun vaikeuksia tulee, niin ennemmin kuin syytän häntä, kysyn aidosti: ”Jumala, miten voin löytää sinut tässä tilanteessa?” 

Avannosta noustessani mietin kastettani. Siinä on annettu kaikki. Martti Luther kirjoittaa: ”Kasteen vaikutus ja merkitys säilyvät jatkuvasti. Katumus ei siis ole mitään muuta kuin paluuta takaisin kasteeseen, jotta siinä ja alkanut uusi elämä, josta on luovuttu, parantuisi entiselleen ja menestyisi” (Iso Katekismus). 

Paluuta uuteen, meille lahjoitettuun elämään. Parantumista. Menestystä ihmisenä olemiseen. Sitä tarvitsemme.

Armorikasta uutta vuotta 2018 kaikille,  

- Panu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti