25.6.2016

Kick-off!

Juhannuksen kunniaksi päätin perustaa tämän blogin - enpä ole ennen tällaista tehnyt! Kaivoon katsoessa ei näkynyt tulevaa morsianta, mutta jonkinlainen hämärä hahmo tästä ideasta... ;)

Tulen kirjoittamaan kirkollisista ja yhteiskunnallisista teemoista, asioista jotka kiinnostavat minua ja jotka koen tärkeäksi. Julkaisen blogissani myös saarnojani ja hartauskirjoituksiani. 

'Kirkonherra'-nimi tulee siitä, kun Toivakan seurakunnassa kävi taannoin vieraita rajamme takaa, Sortavalasta. Heidän suussaan sana kirkkoherra muokkaantui muotoon kirkonherra. Se jäi hymyilyttämään. Yksi työkavereista onkin minua leikkisästi tällä nimellä sen koomin kutsunut. Leikinlaskua tärkeämpää kuitenkin on, että nimi viittaa todelliseen kirkonherraan, Jeesukseen Kristukseen. Tämä blogi on kunnianosoitus hänelle. Jeesus lähettää meidät maailmaan. Siksi on tärkeää, että kristityt toimivat kaikkialla, myös nettimaailmassa. Keskustellen, haastaen, kysellen ja ihmetellen. Harva asia on mustavalkoinen. Inhimillisessä elämässä on monia sävyjä. Elämä on suuri salaisuus, jota harvoin voi käsittää. Aarrearkun kantta kannattaa kuitenkin säännöllisesti koputtaa, jotain suurta voi löytyä. Se kannattaa tehdä yhdessä.

Toivon, että tämä blogi herättää ajatuksia ja keskustelua. Se on tärkeintä. Plussaa on, jos pystyn - edes ajoittain - sanoittamaan nasevasti niitä kokemuksia, mitä minulla elämästä on.

Kiitos kun olet mukana, blz!

Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti