14.11.2018

"Kirkkoherra naimisiin, jos äänestysprosentti yli 40" - Lehtijuttu KSML 12.11.2018


Toivakan seurakuntavaalien äänestysprosentti ennakkoäänestyksen jälkeen on peräti 31,2. Luku tarkentuu vielä postin kautta tulevien ennakkoäänien jälkeen.

Ennakkoääniä annettiin 417, ja äänioikeutettuja on yhteensä 1338.

Vuonna 2014 Toivakan ennakkoäänestysprosentti oli 26,7, joten nousua on 4,5 prosenttiyksikköä. Lopullinen äänestysprosentti oli tuolloin 35,5.

Kirkkoherra Panu Partasen mukaan seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä ei ole koskaan aiemmin ylitetty 30 prosenttia, joten tulos on uusi valtakunnallinen ennätys.

Partanen myhäilee, että hänen Facebookissa esittämänsä ”vaaliveto” on voinut kirittää äänestystä. Partanen ja kihlattunsa Jenni Järvinen ovat luvanneet, että mikäli Toivakan seurakunnan äänestysprosentti ylittää 40, he menevät naimisiin helmikuussa 2019.

Äänestysvilkkaus voi johtua myös erinomaisesta äänestyspaikasta paikallisessa ruokakaupassa, jossa on ollut tilaa kohtaamiselle ja kahvittelulle.

Lisäksi seurakunnan aktiivinen ja ihmisiä lähelle tuleva toimintatapa tekee äänestämisen luontevaksi. Työntekijät ja vaalitoimitsijat tuntevat seurakuntalaiset.

Suuria paikallisia vaaliteemoja ei Toivakassa ole. Ehdokkaita 18, joista kirkkovaltuustoon valitaan 15. Tunnetuin ehdokas on Arja Koriseva.

Juttu aiheesta Keskisuomalaisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti