15.12.2020

Hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 17.12.2020 - "Täydellinen luovuttaja"

Täydellinen luovuttaja

Anissa Ayala oli 16-vuotias, kun hänelle diagnosoitiin harvinainen leukemian muoto. Lääkärit sanoivat, että jos hän ei saa luuydinsiirtoa, hän kuolisi.

Tytön vanhemmat eivätkä hänen veljensä olleet sopivia luovuttajia. Muualtakaan ei löytynyt sopivaa.  Silloin vanhemmat, molemmat yli 40-vuotiaita, suunnittelivat neljättä lasta ja toivoivat, että hänen luuytimensä olisi yhteensopiva Anissan kanssa.

Lapsi syntyi, toinen tytär, Marissa Ayala. Suureksi iloksi todettiin, että vastasyntynyt oli yhteensopiva luovuttaja. Kun Marissa Ayala oli reilun vuoden, he ottivat hänen luuydintään ja antoivat siitä osan sisarelleen. Anissa toipui täysin leukemiasta ja molemmat sisaret saavat elää täysipainoista, tervettä elämää.

Marissa pelasti sisarensa hengen. Jos hän ei olisi ollut täydellinen luovuttaja, hänen siskonsa ei olisi täällä.

Jeesus syntyi maailmaan pelastaakseen meidät. Meidän diagnoosimme, synti, estää elävän yhteyden Jumalaan. Siitä pelastaa ainoastaan Vapahtajamme, Jeesus. Hän on täydellinen luovuttaja, parantaja, jokaiselle. Hän luovutti itsensä lunnaiksi, jotta meillä olisi ilo ja rauha. Jouluna juhlimme hänen syntymäänsä – ilman häntä ei ole pelastusta.

”Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Rm. 6:23).

Siunattua joulua,  terveyttä ja turvaa, 

Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti