25.11.2022

Kirjoitus Toivakan Jouluun 2022 - Lapsen odotusta

 Lapsen odotusta


”Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille” (Jes. 9:5).

Tämä profeetta Jesajan ennustus on perheellemme juuri nyt ajankohtainen. Odotamme nimittäin isänpäiväksi perheeseemme lasta, poikavauvaa. Kun tätä kirjoitan, aikaa laskettuun päivään on reilu kuukausi – jännittävää!

Sinulla tai lähipiirilläsi saattaa olla samanlaista odotusta, tai ehkä ei tällä kertaa. Joka tapauksessa saat odottaa lasta, joulun lasta. Hän saapuu jouluusi juuri sellaisena kuin olet, ja siihen tilanteeseen, jossa juhlapyhät vietät. Jeesus-lapsi syntyy sydämiin tänäkin jouluna. Vaikka maailmassa kuinka myrskyää, hän pystyy lahjoittamaan rauhan ja ilon. Hän on sydänten Vapahtaja, hän tuo oikeuden. Jesaja jatkaa: ”Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Suuri on hänen valtansa, ja rauha on loputon Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnassaan. Oikeus ja vanhurskaus on sen perustus ja tuki nyt ja aina.”

Ennustukset Jeesuksesta ovat käyneet toteen. Toisaalta osa niistä odottaa vielä täyttymystään. Kaikkialla ei vallitse rauha, ei Ukrainassa eikä muuallakaan. Oikeus ei toteudu, vääryys usein voittaa. Kysymme aiheellisesti: Missä viivyt Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Rauhan Ruhtinas?

Elämme keskeneräisessä maailmassa. Olemme matkalla, kuten ensimmäisenä jouluna olivat Maria ja Joosef. Joudumme kärsimään, kokemaan pahuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. Vahvakin usko horjuu. Mutta onneksi Jumalan lupaukset kestävät. Niissä on kerrottu, että kerran pääsemme perille maahan, todelliseen joulumaahan, jossa asuu rauha, oikeus ja vanhurskaus. 

Joulunaikana teemme hyvää, ponnistelemme paremman maailman puolesta. Täällä Toivakassakin autetaan lähimmäisiä, annetaan naapuriapua ja viedään koteihin joulutervehdyksiä. Iloitsen erityisesti, että kunnastamme ovat saaneet kotinsa useat ukrainalaiset sekä Filippiineiltä muuttaneet lähihoitajat – tervetuloa meille! Ja kiitos niin monelle vapaaehtoiselle auttajalle ja kotouttajalle, sydämenne ovat avarat! 

Jotta jaksamme tehdä hyvää, tarvitsemme toivoa joka ei ole tästä maailmasta. Vapahtaja on tullut ja hän tulee. Ikuisen elämän lahjat jaetaan nyt, mutta paras on vielä edessä.

”On lapsi syntynyt meille ja poika annettu on.
Hänestä elämän löysin, Jumalan suosion.
Hän on sen ylhäisen koitto, mi’ maailmaa valaisevi,
vaan ehkä hänen soittons’ maan ympär’ kajahtavi.”
- Tiernapojat -

****

Toivakan kirkko täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 140 vuotta. Juhlistamme paikkakuntamme tunnetuinta maamerkkiä toisen adventin piispanmessussa ja lähetyslounaalla 4.12.2022. Jos Luoja suo, myös poikavauvamme kastetaan tuona pyhänä kirkossa. - Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Toivakan kirkon kattomaalaukset puolestaan täyttävät 50 vuotta ensi vuoden loppupuolella. Tämänkin merkkipäivän seurakunta huomioi näkyvästi, seuratkaa tiedotteitamme!

Uudet luottamushenkilöt aloittavat tehtävässään tammikuussa 2023. Kiitän heitä vastuunkannosta ja toivotan heille viisautta ja Jumalan siunausta alkavalle valtuustokaudelle.

Siunattua joulua ja armorikasta uutta vuotta, 

Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti