8.3.2017

Hyvää naistenpäivää 8.3.2017!Hyvää naistenpäivää, NAISET ja me kaikki!

Pitemmässä muodossaan tämä päivä kuuluu: "Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä.”

On siis hyvä päivä miettiä tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Puolet maailman väestöstä on naisia. Kun heistä monet joutuvat yhä kokemaan sortoa pelkästään sukupuolensa perusteella, on tilanne kaukana optimista. Tekemistä riittää. Suomessa ollaan päästy melko pitkälle, mutta useissa maissa tuskin alkuun. Meidän tehtävänä on tukea kehitystä, jotta muuallakin voitaisiin paremmin. Siksi tuen kehitysjärjestöjä, kuten kirkon lähetystyötä, tilanteen parantamiseksi.

"Jos nainen voi hyvin, kaikki voivat hyvin."

Tämä lause pitää globaalisti paikkansa (muutama mieslukija rykii jo?). Mikäli naiset kouluttautuvat ja pääsevät työelämään, he käyttävät resurssinsa perheensä ja yhteisönsä hyväksi. Naiset haluavat satsata lastensa hyvinvointiin ja koulutukseen, keskimäärin luotettavammin kuin miehet, joille köyhimmissä maissa paheet ja törsäily saattavat kulkea etunenässä (toki myös länsimaissa tämä "taito" osataan, mutta luultavasti tasaisemmin sukupuolten välillä). Naiset ohjaavat vastuulliseen elämäntapaan.

Naiset ovat siis tärkeässä asemassa, jotta maailma muuttuisi. Koulutettujen ja palkkaa ansaitsevien naisten jälkikasvulla on mahdollisuus päästä eteenpäin. Onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää tavoittelemme. Oikeus siihen on suotava kaikille. Ihan kaikille sukupuolesta, kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai uskonnottomuudesta, vammaisuudesta, iästä tai sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta.

"Jos nainen voi hyvin, kaikki voivat hyvin."

Tämä teesi kannattaa ottaa suomalaiskodeissakin todesta. Miehilläkin menee silloin paremmin. Eikös niin asiantuntijat?

Rauhaa ja hyvää,

T: Huikon poekapappi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti