28.3.2017

"We see you Migri" -kampanja ToivakassaKielteisiä turvapaikkapäätöksiä luetaan Toivakan seurakunnan jumalanpalveluksessa


[Videotaltiointi jumalanpalveluksesta 2.4.2017 tästä: https://www.facebook.com/panu.partanen/videos/10155173251084904/

Toivakan seurakunta osallistuu We see you Migri -kampanjaan lukemalla ääneen kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Lukeminen tapahtuu sanajumalanpalveluksessa 2.4. klo 10.

Tarkoituksena on tuoda näkyviin se hätä, joka nousee luettavista teksteistä. Seisomme vaikeassa tilanteessa olevien lähimmäisten rinnalla. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Vaikka otamme samalla kantaa Suomen tiukentuneeseen turvapaikkapolitiikkaan, tarkoituksena ei ole saarnata yksittäisiä Ulkomaalaisviraston virkamiehiä vastaan tai väittää olevamme heitä parempia asiantuntijoita. Muistutamme kuitenkin mielettömästä tilanteesta: ihmisiä pakotetaan palaamaan levottomiin olosuhteisiin, joita he ovat tänne asti paenneet. Tämän menettelyn seurauksena osa on menettänyt tai menettää henkensä. Itsemurhiakin on raportoitu.  

Lisäksi haluamme tuoda esiin laajemman huolemme: yhteiskunnan ilmapiiri on kiristinyt. Väkivallan uhka on ilmassa. Rasistisia rikoksia on jo tapahtunut. Näyttää, että toisista ihmisistä saa puhua ihan miten tahansa. Ei ihme, että monet kokevat turvattomuutta. Liitymme tähän kehitykseen rukouksin sekä pyydämme viisautta toimia oikein – myös rakkauden tekoja tarvitaan!  

Tuleva sunnuntai on kärsimyksen sunnuntai. Näin kirkkovuoden aihe liittyy kaikkeen edellä mainittuun ja sopii kielteisten turvapaikkapäätösten tarkasteluun. Pyhän Psalmissa sanotaan: ”Hanki minulle oikeutta, Jumala” (43:1).

Kristittyinä luotamme siihen, että hyvä voittaa pahan, valo pimeän. Toivoa on. Sitä me kaikki tarvitsemme:

”Hyvyyden voiman uskollinen suoja
piirittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja.
Häneltä saamme huomispäivänkin.”
(VK 600:5)

----
Tiedotteen kirjoittanut: kirkkoherra Panu Partanen (panu.partanen@evl.fi)
 
Tekstien toimittamisesta ja lukemisesta jumalanpalveluksessa vastaa:
Timo Siukonen (timo.siukonen@sci.fi)

Kirkko ja kaupunki -lehden juttu aiheesta: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/turvapaikkapaatoksia-luetaan-ainakin-27-seurakunnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti