1.8.2017

Miksi jankkaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksista?Miksi jaksan jankata *seksuaalivähemmistöjen (ja muidenkin) oikeuksista?

Olen kasvanut perheessä, hyvässä sellaisessa. Eväät elämääni ovat olleet hyvät. Kiitos vanhemmille ja myös sisaruksille!

Sittemmin olen itse valinnut naimattomuuden. Tai noh, en ole sitä valitsemalla valinnut, elämä on ottanut sen suuntaisen kurssin. Toistaiseksi. Tämäkin on yksi tapa elää, aivan hyväkin. Koen kuitenkin tärkeäksi, että olisin voinut ja voin vieläkin valita toisin: avioitua, saada oman perheen. Lähtökohtaisesti minulla on siihen oikeus. Vapaus valita ja vaikuttaa elämääni.

Koska minulla on tällainen onnellinen tilanne, tahdon antaa sen toisillekin. Tiedostan, ettei läheskään kaikilla maailman ihmisillä sitä ole. Jos voin edes pikkuriikkisen parantaa maailmaa tältä osin, teen sen rohkeasti ja pelotta.

Jokaisella tulisi olla mahdollisuus avioitua kenen kanssa tahtoo, elää yksin tai parisuhteessa, pyytää liitolleen kirkollinen siunaus tai avioitua maistraatissa, kasvattaa halutessaan lapsia, elää ja antaa muidenkin elää, tehdä töitä, uskoa tai olla uskomatta, rakastaa.

Sitten on heitäkin, jotka eivät ehkä koskaan saa sitä, mitä toivovat. Tai eivät syystä tai toisesta kykene elämään niin kuin haluaisivat. Ajatukseni ovat heissä, voin aistia tuskan. Mutta lähtökohtaisesti meidän ei pitäisi talloa unelmia. Ei kenenkään.

Ei tämä elämä niin helppoa ole. Olisi kiva, jos voisimme kaikki tukea toisiamme. Ilman epäluuloja ja raja-aitoja, ihan vilpittömästi.

---
”Lain kaikki käskyt on pidetty, kun tätä yhtä noudatetaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" (Gal 5:14).

"Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain vaatimukset" (Room. 13:8).

"Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein" (Jaak. 2:8).
---

Peace & love,

Panu

Ps. Nämä ajatukset ovat henkilökohtaisiani, perheeni jäsenet eivät ole näistä vastuussa ja saavat halutessaan kertoa omista ajatuksistaan.

*Seksuaalivähemmistö on sanana tekninen ja ulkoistava, siltä se kuulostaa. Kyse on kuitenkin lähimmäisistä, ystävistä, meistä. Toivottavasti joskus pääsemme tilanteeseen, että puhutaan ihmisistä eikä seksuaalisuuden perusteella tarvitse tehdä kolkkoja määritelmiä. Koska parempaakaan ei nyt ollut, käytin sitä kirjoituksessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti