25.12.2017

Johdantosanat jouluaatto / 4. adventti


Päivän Psalmissa sanotaan: ”Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani” (Ps. 42:6).

Neljäs adventtikynttilä palaa – Herra on lähellä. Kristinusko perustuu odotukseen. Saamme odottaa, että vielä parempaa on edessäpäin - näin on luvattu. Toivomme on Jumalassa, joka rakastaa ihmistä. Pientä ja vajavaista ihmistä. Katsomme Jumalaan, jossa näkyy armo ja anteeksianto, rakkaus ja ikuinen elämä.

Arkihuolesi kaikki heitä. Elämässämme on paljon murhetta ja taakkaa, omasta ja toisten puolesta. Kuluneena vuotena toisilla sitä on ollut enemmän, toisilla vähemmän – mutta kaikki tunnemme sen. Vaikeina aikoina kannattaa ylistää Herraa, silloin murheet mielessä pienevät ja Jumala kasvaa niitä suuremmaksi. Ihminen pieni, Jumala suuri. Kenenkään ei tule kantaa itseään suurempia taakkoja.    

”Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani.”

Erityisesti jouluna on aika kiittää Jumalaa. Antakaamme murheiden pienentyä, ilon kasvaa. Levottomuuden kadota, rauhan saapua. Kylmyyden kaikota, rakkauden laajentua. Jeesuksen tärkein syntymä ei tapahtunut 2000 vuotta sitten Betlehemissä, vaan se tapahtuu nyt, kun hän syntyy sydämeesi. Uskossa omistettu Kristus. Paras joululahja. Joulun lupaus lahjoitetaan Sinullekin: Daavidin kaupungissa on syntynyt sinun Vapahtajasi. 

Rukoilkaamme joulurauhaa sydämiimme näin: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti