31.12.2017

Mitä minusta on sanottu? (Osa I)Seppo Ojalan kanssa kirkkoherrojen risteilyllä 2017.Koen tärkeäksi kysyä myös muilta mitä he ajattelevat minusta, työstäni ja sopivuudesta Kallion kirkkoherraksi. Julkaisen näitä kommentteja muutamissa osissa, tämä on niistä ensimmäinen.   


--
Seppo Ojala, Petäjäveden kirkkoherra:

"Olen tuntenut Panu Partasen jo vuosien ajan, mm. mentorina, kun hän asettui Toivakan kirkkoherraksi. Panu on sydämellinen, keskusteleva ja yhteistyökykyinen pappi. Hän tekee työtä rukoillen, sitoutuneesti ja aidosti kristillistä uskoa tunnustaen. Hänessä on luovuutta, rohkeutta kokeilla uutta ja vahvuutta kutsua seurakunnan toimintaan yhtä lailla nuoria kuin työikäisiä ja vanhempaakin väkeä. Panulla on loistavat some-taidot ja hän on nostanut pienen Toivakan seurakunnan taitavasti median näyttämölle. Panu on positiivinen, empaattinen ja elämänmyönteinen.

Kallion seurakunta saa Panusta modernisti ja nuorekkaasti työskentelevän kirkkoherran, jolla on kykyä kohdata yhtä lailla työyhteisö kuin seurakuntalaisetkin. Juuri seurakuntalaiset ovat Toivakassa aktiivisesti mukana, koska Panulla on hieno kutsumisen armolahja. Panulla on myös syvällinen teologinen näkemys seurakunnasta, kirkon opista ja Raamatusta. Voin siis suositella sydämestäni Panu Partasta Kallion kirkkoherraksi."

--
Toivakan kunnanjohtaja, Pirkko-Liisa Vesterinen:

"Kirkkoherra Panu Partanen on varsinainen hengenluoja Toivakassa. Panu on osallistuva ja näkyvä henkilö kuntakuvassa. Hän on avoin, helposti lähestyttävä, lämmin ja sydämellinen jokaista ihmistä kohtaan. Hän on rohkea heikompien puolustaja ja eriarvoisuuden poistaja. Hän on innostava ja luova innovaattori keksien uusia tapoja saavuttaa ihmiset seurakunnan yhteyteen. Panu on loistava, iloinen, sopivan harras, uskaltava ja rakastettava ihminen."

--
Martti Herman Pisto, eversti evp, yrittäjä, Toivakka:

"Mielestäni pappi on ihmisten palvelija. Pappi on ihminen, jota on helppo lähestyä. Pappi on ihminen, johon voi luottaa. Pappi herättää positiivisia ajatuksia ja toivon näköaloja tulevaisuuteen. Pappi on lohduttaja ja rinnalla kulkija. Olen kokenut, että Panu Partanen on tällainen pappi ja kirkkoherra. Panun positiivinen, ihmisiä erottelematon tyyli osoittaa myös sydämen sivistystä, joka ilmenee suvaitsevaisuutena eri uskonnollisia suuntauksia ja vähemmistöjä kohtaan. Panun saarnoissa teroittuu sanoma armollisesta Jumalasta, mutta samalla myös rakentavasti asetettuja tienviittoja hyvään elämään. Aktiivinen verkottuminen ja median käyttötaidot ovat lisänneet ja laajentaneet tietoisuutta Panun ajatuksista elämästä ja samalla olleet lämpimiä kutsuja seurakunnan tilaisuuksiin ja yhteyteen. Olisi harmittavaa ja jopa surullista menettää Panu johonkin muuhun seurakuntaan, mutta ymmärrän, että Toivakka ei liene hänen viimeinen palveluspaikkansa. Onnittelen häntä, joka saa uuden ystävän ja rinnalla kulkijan Panusta."

--
Mimosa Mäkinen, Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra:

"Panu Partanen on nykypäivän mahdollisuuksiin ja haasteisiin päivitetty kirkkoherra, jonka työotteessa yhdistyvät syvällisesti fundeerattu teologia, aito kiinnostus ihmisten kohtaamiseen, sosiaalinen lahjakkuus ja sydämen sivistys.

Panun sanomisilla on painoarvoa ja vaikuttavuutta niin saarnatuolissa, ravintolan pöydässä kuin mediassakin. Hänen somepersoonansa ei ole vain taidokkaasti luotu brändi, vaan hän laittaa itsensä aidosti likoon viedäkseen kirkon työtä ja sanomaa eteenpäin. 

Toivakan seurakunnan johtaminen on hionut Panusta moniosaajan ja -ottelijan, joka on kehittänyt osaamistaan viestinnän, strategisen suunnittelun, hallinnollisen johtamisen, sekä henkilöstön ja vapaaehtoisten sparraamisen suhteen.

Kallion seurakunnan mielenkiintoisessa ja haastavassa toimintaympäristössä olisi tilausta juuri Panun kaltaiselle ennakkoluulottomalle, rohkealle ja monipuoliselle visionäärille, jolla on kuitenkin jalat tiukasti maassa ja työrukkaset kädessä!"

--
Hannes Asikainen, kanttori, Jyväskylä, työtoveri vuosien 2012-2017 aikana:

"Panu etsii uusia tapoja tavoittaa kirkosta vieraantuneita seurakuntalaisia. Toivakassa esimerkkeinä tästä olivat bändien toteuttamat iltakirkot ja Virsiä ja viiniä -ilta. Panua on helppoa lähestyä, hän seuraa aikaansa ja puhuu päivän polttavista kysymyksistä."

--
Juha Parkkinen, yliopistonopettaja, Jyväskylä, Panun ystävä:

"Panu Partasen vahvuudet sopivat hienosti kirkkoherran tehtävään. Hän on erinomainen ihmisten johtaja ja rohkaisija, taitava kuuntelija ja keskustelija, omaa vahvan teologian ja laajan sivistyksen, hallitsee lait ja hallinnon, on nopea oppimaan ja ennen kaikkea kykenee palvelemaan kaiken ikäisiä, erityisesti kaikista heikoimpia.

Hän on edellisessä ja nykyisessä kirkkoherran tehtävässään osoittanut vahvaa seurakunnan johtamisen ja kehittämisen taitoa. Hän on yhdessä seurakuntalaisten kanssa luonut uusia tapoja seurakuntatyön vahvistamiseen, saanut aikaan uutta yhteisöllisyyttä seurakunnan sisällä ja rakentanut kontakteja kunnan eri toimijoihin. Panu Partasen kirkkoherran työtä on leimannut innostus erilaisten ihmisten kohtaamiseen ja taito luoda uusia palvelun ja lähimmäisen rakkauden osoittamisen tapoja. Hyvänä kirjoittana hänen rakentavia kannanottojaan on voitu lukea esimerkiksi Helsingin Sanomista ja Keskisuomalaisesta. Sosiaalinen media on hänelle tuttua ja helppoa."

--
Irina Noramies, taidemaalari, suunnittelija, Jyväskylä:

"Kutsuimme Toivakan seurakunnan kirkkoherra Panu Partasen yhdeksi avainpuhujaksi 7.10.2017 pidettyyn Human Art & Forum Jyväskylä tapahtumakokonaisuuteen yhdessä kolmen muun tieteenalan huippupuhujan kanssa. Tilaisuus pidettiin kaupungintalon valtuustosalissa.Valitsimme hänet, koska hän on tunnettu Keski-Suomessa oman alansa syvällisenä tuntijana, rohkeana ja aktiivisena osallistujana. Arvostamme hänen puhujalahjojaan, avoimmuuttaan, huumoriaan, jolla hän tempaa kuulijat  mukaansa. Hänen puheesa on kuultavana netissä. Panu Partasen soisi pääsevän vaikuttamaan isommilla areenoilla ja Kallion seurakunta tuntuisi juuri sopivalta paikalta hänelle, koska se on tullut tunnetuksi rokheasta ja uudistavasta asenteestaan."

--
K-Perälän edellinen ruokakauppias, Toivakka /Jyväskylä:

"Panu Partasen ansiosta yrityksemme yhteistyö Toivakan ev.lut. seurakunnan kanssa on noussut uudelle tasolle. Yrittäjähenkisen Panun kanssa on ollut ilo suunnitella ja toteuttaa kuntalaisille uudenlaisia, yhteen kokoavia tapahtumia. Panu Partasen rohkaisemana koko kunnassamme uskalletaan nyt tehdä asioita rohkeammin, ennakkoluulottomammin ja isommin kuin aiemmin."

--
Kaarina Valoaalto, kirjailija ja runoilija, Toivakka:

"Panu Partanen on kaikissa toimissaan pappina ja ihmisenä puolustanut rohkeasti ja avoimesti - osin supervanhoillisessa seurakunnassa -  vähemmistöjen oikeuksia. Ja työskennellyt seurakunnan toimissa itseään ja hermojaan säästämättä mm. vastaanottamalla vihapuhetta. Kuten myös jakamatonta kiitosta. Panu Partanen on hyvä esimerkki papista, joka seisoo omien arvojensa ja näkemystensä takana. Muun muassa käyttämällä virkamatkoillaan polkupyörää. Panu Partasella on ollut erittäin haastava työkenttä Toivakassa, jossa meitä ihmisiä on moneksi, sielullisesti ummikkoja ja oikeassa olon maistereita ja kaikkitietävyyden professoreita. Panu Partanen on pidetty pappi samalla kun hän on jakanut mielipiteitä vähemmistöjen puolesta puhujana. Siitä suuret kiitokset. Hän on seurakuntatyössään myös tehnyt omaa savottaansa ns. yksinkertaisten ja puhdassydämisten joukossa."

--
Ulla Palola, diakoni, pastori, entinen työtoveri, Jyväskylä:

"Toivon sydämestäni sinulle menestystä Kallion kirkkoherranvaalissa! Sinun lahjasi tulisivat oikeaan käyttöön isossa seurakunnassa, jossa hyvillä ideoilla olisi myös realistinen mahdollisuus toteutua. Kallion kaduille tarvitaan ihminen, joka on valmis kohtaamaan ihmiset ja heidän elämänsä kaikessa rosoisuudessaan. Minulle olit erinomainen esimies: Annoit vastuuta ja mahdollisuuden toimia itsenäisesti, mutta olit valmis tukemaan ja keskustelemaan tarvittaessa. Arvostin sitä, että huoneesi ovi oli auki ja sinne saattoi kävellä asiansa kanssa helposti. Kiitos, että asetuit tuekseni vaikeissa tilanteissa! Erityisesti ihailen sitä, että olet valmis ajamaan heikossa asemassa olevien tai syrjittyjen asiaa, oli kyseessä mikä tahansa vähemmistö tai vaikka vain yksi kärsivä ihminen. Huomaat jokaisen ihmisen ja jutustelet luontevasti kaikenlaisten ihmisten kanssa. Kristus on mukana elämässäsi ja puheissasi."

--
Sari Solismaa, kriisityöntekijä, Jyväskylä:

"Kiitos Panu saarnastasi tänään. Sinulla on lahja puhua niin, että kohtaat ja puet asian sanoiksi niin, että se on helppo kuulla ja se koskettaa. Täytyy yrittää retkeillä Toivakkaan useamminkin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti