31.12.2017

Mitä minusta on sanottu? (Osa II)Marja Korhosen kanssa valmistautumassa juontamaan Kauneimpia Joululauluja 2017

Koen tärkeäksi kysyä myös muilta mitä he ajattelevat minusta, työstäni ja sopivuudesta Kallion kirkkoherraksi. Julkaisen näitä kommentteja muutamissa osissa, tämä on niistä toinen.

--
Marja Korhonen, opintopäällikkö, Toivakan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja:

”Panu osaa innostaa seurakuntalaisia ottamaan vastaan erilaisia tehtäviä jumalanpalveluksissa ja seurakunnassa. Hän vetää ihmisiä mukaan suunnittelemaan jumalanpalveluksia ja on vastaanottavainen erilaisille ideoille. Hän uskaltaa antaa vastuuta. Tämä on osaltaan luonut erinomaiset puitteet myös kirkkoherran ja luottamushenkilöiden väliselle yhteistyölle seurakuntahallinnossa.

Yksi Panun hienoimmista piirteistä on hänen aito kiinnostuksensa ihmistä kohtaan. Se näkyy hänen tavassaan kohdata erilaisia, eri-ikäisiä ja -taustaisia, ihmisiä. Strategiatyössä seurakuntalaisen arvostus ja kiinnostus ihmistä kohtaan on näkynyt siinä, että hän on painottanut jumalanpalveluselämän ja seurakuntalaisen tärkeyttä. Hallinnolliset rakenteet ja päätöksentekojärjestelmä eivät ole itsetarkoitus, vaan ne ovat olemassa, jotta seurakunta voisi toimia.”

--
Kirsi Kinnunen Kääntäjä, sarjakuvaneuvos, Ranska:

”Panu Partasella on hämmästyttävä kyky herättää kiinnostus, ei vain uskoon ja ihmisyyteen liittyviin asioihin vaan - mikä minua itseäni on omakohtaisesti koskettanut erityisen suuresti - myös kirkon tehtäviin, rooliin ja mahdollisuuksiin yhteiskunnassa. Ihailen hänen pelottomuuttaan ja oikeamielisyyttään.” 

--
Pekka Puukko, perheneuvoja, Jyväskylä, Vuoden pappi 2013:

”Panu Partanen tuli minulle tutuksi jo paljon ennen kuin tapasimme. Tutut seurakuntalaiset kertoivat hyvää uudesta kirkkoherrastaan, ja samanlaisia kaikuja kuulin työntekijöiden puheenvuoroissa. Tutustuttuani Panuun kuulemani palaute oli helppo ymmärtää - Panusta välittyy vilpittömyys, aito kiinnostus ihmisten asioihin ja kyky nähdä arjen teologiaa. Aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä Panu tavoittaa monia, jotka eivät sunnuntaina tule kirkkoon, näille ihmisille Panu puhuu koskettavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Ajattelen että Panu onkin omimmillaan siellä, missä ihmiset kyselevät omaa paikkaansa seurakunnassa. Tällaisia ihmisiä kirkko tarvitsee.”

--
Hannu Luostarinen,  aluepäällikkö, eläkeläinen, Siilinjärvi:

”Elettiin vuoden 2007 alkua Maaningan seurakunnassa ja seurakuntapastorin paikka oli auki. Neuvoston kokoukseen oli tulossa itsensä esittelemään nuori kirkkoherran sijaisena toiminut pappi Panu Partanen Vesannolta. Panun luonteva, sympaattinen, asiallisen lämmin sisääntulo ei varmasti jättänyt ketään meitä silloisen neuvoston jäseniä kylmäksi. Tämän lyhyen, mutta tärkeän hetken aikana Panu pystyi antamaan meille täydellisen kuvan ja vision tavastaan tehdä ja kehittää työtä sekä toimintaa seurakunnassa.

Panu aloitti sitten työt 1.3.2007 ja toimi Maaningalla seurakuntapastorina ja khran lomien sijaisena 31.1.2012 saakka. Tämän lähes viiden vuoden ajan Panun työtä, työtapoja ja toimintaa läheltä seuranneena neuvoston ja valtuuston jäsenenä sekä aktiivisena toimijana ja seurakunnan tilaisuuksissa mukana olleena, voin todeta seuraavaa:

- Panu sai Maaningalla seurakuntalaiset liikkeelle.
- Sunnuntain jumalanpalvelusten kävijämäärät tuplaantuivat ja sama oli huomattavissa kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa.
- Hän teki työtä sydämellä ja tapa millä hän kohtasi lähimmäisiään oli lämmin ja vertaansa vailla.
- Hänellä oli taito kuunnella ja elää ihmisten arjessa, suruissa, mutta myös iloissa täysillä mukana.
- Hän halusi seurakuntalaiset toimintaan ja suunnitteluun mukaan.
- Hän halusi kehittää seurakunnan toimintaa ja kehittää myös omaa ammattitaitoaan.

Oma näkemykseni Panu Partasesta on, että hän on erittäin ammattitaitoinen ja lahjakas työssään sekä ihmissuhdetaidoissaan.”

--
Sinikka Jäntti, työtoveri, kunnanhallituksen jäsen, Toivakka: 

Toiset häviää, toiset voittaa! Toivakka menettää paljon. Mistä Sinun saappaisiin saadaan jatkaja? Kuka ottaa huomioon sillä lämmöllä, ikäihmiset, nuoret, lapset, kehitysvammaiset ja työkaverit kuin sinä Panu? Työkavereina ollaan oltu melkein 6 vuotta, eikä aika ole tullut pitkäksi. Sinun tapasi tehdä töitä on kadehdittava, siksi toivoin, että Kallio voittaa. Nuori mies voi jakaa ideoitaan isommassa seurakunnassa. Hommaa on ollut, emäntä on saanut mennä aika kyytiä. Kunnanhallituksessa istuessani, sinun kanssa työskentelyä kehutaan kovin. Ole ylpeä itsestäsi, niin minäkin olen ylpeä sinusta.

--
Miska Hietala, diakoni, Jyväskylä, entinen työtoveri:

Miksi sopisit Kallion kirkkoherraksi ?

- Et käännä ihmiselle selkääsi, vaikka joku Raamattuun vedoten sitä vaatisikin.
- Ymmärrät kärsimystä. Olet elänyt sitä. Tunnet epätoivon käsitteenä ja tunteena.
- Haastat ihmistä kasvamaan uskossa.
- Pyrit tekemään seurakunnasta taas paikan minkä ovat ihmiset rakentaneet ja missä ihmisiä tarvitaan.

--
Laura Leverin, seurakuntapastori, Rekolan seurakunta: 

”Panu on loistava saarnaaja, koskettava puhuja ja aktiivinen bloggaaja. Panu omaa vahvan teologisen osaamisen eikä pelkää laittaa itseänsä likoon. Hänellä on pitkä kokemus seurakunnan johtamisesta ja monenlaisten tapahtumien organisoimisesta. Panu on yhteisöllisyyden rakentaja joka tahtoo kuulla seurakuntaisia ja tarjoaa heille mahdollisuuksia tehdä omannäköisestä seurakunnasta totta. Hän on todella ammattitaitoinen ja ymmärtää monenkirjavaa elämää.” 

--
Aarne Blom, hallintosihteeri, Kuopion ev.lut. Seurakuntayhtymä, Maaninka:

”Opin tuntemaan Panu Partasen, kun työskentelimme useamman vuoden ajan Maaningan seurakunnan palveluksessa - Panu seurakuntapastorina, minä talouspäällikkönä. Panu arvosti meitä työtovereita ja työtä, jota teimme tässä työyhteisössä.  Häntä oli helppo lähestyä, ja hän auttoi mielellään, jos tarvitsimme apua. Panu oli ahkera ja täsmällinen ja aina valmis lähtemään monipuolisiin tehtäviin, joita seurakunnassamme oli runsaasti. Hallinnolliset tehtävätkään eivät olleet hänelle vieraita. Käsitykseni mukaan Panu nautti seurakuntalaisten luottamusta, ja vielä nykyäänkin monet heistä muistelevat Panua ja kyselevät olenko nähnyt häntä.”

--
Jaakko Plathan, yleisesikuntaupseeri, Helsinki:

”Kannatan Panu Partasta Kallion kirkkoherraksi. Menestyminen vaativassa tehtävässä vaatii ahkeruutta, ammattitaitoa ja asennetta. Tunnen Panun vuosien ajalta ja on ollut ilo seurata hänen esimerkillistä toimintaansa pappina. Laaja-alainen teologinen sivistys yhdistettynä poikamaiseen uskoon ja tahtoon muuttaa asioita paremmaksi on yhdistelmä, joka on selvästi tehnyt vaikutuksen eri-ikäisiin ihmisiin yli seurakuntarajojen. Olenkin vakuuttunut, että juuri Kallion kaltaisessa seurakunnassa Panun sitoutuneisuus työhönsä, ihmislähtöinen arvopohja ja kyky kohdata jokainen lähimmäinen aidolla tavalla olisi hyvinkin paikallaan.” 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti