6.9.2016

Johdantosanat - 1. paastonajan sunnuntai


Jeesus kulki ristintien voittaakseen pahan vallan ja kiusaukset. Hän toi maailmaan rakkauden ja rauhan. Paastonaikana meitä kutsutaan kulkemaan Jeesuksen askelissa ja voittamaan paha hyvällä. Levitämme Kristuksen ylösnousemuksen voitonsanomaa sinne, missä sitä ei vielä tunneta, sydämissä koeta tai missä se on syystä tai toisesta kylmennyt. Tämä on arvokas velvollisuutemme, sillä ilosanoma syntien anteeksiantamuksesta ja pelastuksesta kuuluu jokaiselle ihmislapselle. Lähetystyö on kasteessa annettu tehtävä, kaikille meille. Sanassa sanotaan: ”Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille” (Tit. 2: 11).

Paastonaika kutsuu katumukseen. Tunnustakaamme nyt nojaten Kristuksen sovitustyöhön rikkomuksemme, lankeemuksemme ja laiminlyöntimme yhteen ääneen näin sanoen:

----
Paastonaika on alkanut. Kuljemme Jeesuksen kärsimystä muistaen kohti pääsiäistä, ylösnousemuksen juhlaa. Meitäkin kutsutaan kärsimyksen ja luopumisen tielle, mutta tiemme ei ole sama kuin Jeesuksen. Vain yksi kulki ristintien. Synnitön ja pyhä uhrikaritsa avasi meille pelastustien taivaaseen. Häneen uskomalla meillä on elämä: ”Totisesti, totisesti: sillä, joka uskoo, on ikuinen elämä.” 

Usko Jeesukseen on osaltaan luopumista. Mutta luopuessamme saamme tilalle paljon enemmän. Jumalamme antaa armoaan ja rakkauttaan yllin kyllin, kun luovumme väärästä omavoimaisuudesta. Hän jakaa iloa, jota olemme kutsuttuja viemään kaikkeen maailmaan. 

Jeesus Kristus kulki ristintien voittaakseen pahan vallan. Siksi paastonaikana kuljemme Jeesuksen askelissa ja voitamme pahan hyvällä. Meitä kutsutaan levittämään Kristuksen ylösnousemusvoittoa sinne, missä sitä ei tunneta. Jumalan armo on totta ja se kuuluu kaikille, sanotaanhan Sanassa: ”Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille” (Tit. 2:11).

Paastonaika kutsuu myös katumukseen. Tunnustakaamme nyt Kristuksen sovitustyöhön nojaten rikkomuksemme, lankeemuksemme ja laiminlyöntimme yhteen ääneen näin sanoen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti