5.9.2016

Johdantosanat - helluntaipäivä


Jumalan lupaus Pyhän Hengen vuodattamisesta on toteutunut. Olemme saaneet vakuuden siitä, että olemme Jumalan lapsia, hänen kansaansa. Raamatun alussa sanotaan: Jumalan Henki liikkui vetten yllä. Niin ilmestyi tälle taivaankappaleelle, maailmalle, sen ihmeellinen luonto, joka on herännyt eloon tänäkin keväänä. Hämmästelemme elämän ihmettä ja ylistämme Luojaa, joka luo lakkaamatta uutta.

Helluntain ihme on kuin uusi luominen. Paavali kirjoittaa, että uutta liittoa hallitsee Henki, joka tekee eläväksi. Me muutumme Pyhän Hengen vaikutuksesta uusiksi ihmisiksi. Virressä 385 sanotaan: "Yhdistä henkeni Henkesi kanssa, terveeksi näin minut tee kokonansa." Kristuksessa olemme uusia luomuksia. 

Maailman paha henki on puolestaan kuin tietokonemaailman virus, hakkeri tai tuhoojamato. Ajoittain se yltää meihin. Siksi tarvitsemme puhdistusta vähintään yhtä paljon kuin tietokoneemme virustorjuntaa ja palomuuria. Yksin Jumala voi puhdistaa meidät sisältä.  

Tämä muistaen kumartukaamme Luojamme, Vapahtajamme ja Pyhittäjämme eteen ja tunnustakaamme yhteen ääneen syntimme näin sanoen: 

----

Jeesus lupasi meille sisimpäämme Pyhän Hengen lahjan, ja tämä lupaus on myös toteutunut. Olemme saaneet vakuuden siitä, että olemme Jumalan lapsia, hänen perheväkeään. Pyhä Henki johtaa meidät kaikkeen totuuteen. Hän koskettaa, rohkaisee ja valaisee. Hän paljastaa syntimme ja syyllisyytemme, mutta kirkastaa meille myös Taivaan Isän armon. Kristukseen turvautuen saamme tunnustaa rikkomuksemme ja rukoilla Jumalan puhdistavaa anteeksiantoa yhteen ääneen näin sanoen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti