6.9.2016

Johdantosanat - uudenvuodenpäivä


Kun kalenterin avaa tältä päivältä, huomaa, ettei siihen ole merkitty kenenkään nimipäivää. Miksi? 

Kalenterivuodessa on kaksi nimipäivätöntä päivää: joulupäivä ja uudenvuodenpäivä. Kristillisen perinteen mukaan näinä päivinä ei Jeesuksen nimen rinnalle aseteta muita nimiä. Hyvä on, että tämä tapa näkyy vielä kalentereissamme. Tänään on Jeesuksen nimen saamisen päivä - olemme koolla hänen nimessään.  

Joulun sanoma ei ole viikossa unhoittunut. Siksi veisasimme aluksi jouluvirrestä: "Näin ruusun pyhyydestä soi sana Jesajan: Hän syntyy neitsyestä, Messias Jumalan. On Herra armossaan sen ihmeen itse luonut ja tullut päälle maan.” 
Jeesus tuli maan päälle yhtä tarkoitusta varten - Jeesus, se on 'Herra pelastaa'.  Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole annettu. Hänen nimeensä on turvallista luottaa alkavanakin vuotena. Kumartukaamme kiitollisin mielin hänen eteensä tunnustamaan syntimme yhteen ääneen näin sanoen:

---
Jumalan hyvyyttä on, että saamme aloittaa tämän uuden vuoden 2015 Jeesuksen Kristuksen nimessä. Hänen nimensä on nimittäin ainoa nimi, jossa meillä on pelastus ja turva. Kukaan muu ei voi pelastaa kuin hän, sillä muuta nimeä ei meille ole annettu koko taivaankannen alla. Siksi on hyvä, ettei kenenkään muun nimipäivää tänään kalenterissa ole.  

Jeesuksen nimi on kristitylle niin keskeinen, ettemme ryhdy mihinkään tärkeään ilman sitä. Jeesuksen nimen suojiin kätkemme koko elämämme. Uuden vuoden teot, sanat ja ajatukset on syytä siunata Raamatun ohjeella: "Mitä teettekin sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä (Kol. 3:17)." Ristinmerkillä siunaamme ajatukset, sydämen tunteet ja kätten teot.

Aivan kuten saamme aloittaa jokaisen päivän puhtaalta pöydältä, saamme aloittaa myös uudenvuoden samalla tavalla. Synnintunnustus ja anteeksianto antavat meille tämän mahdollisuuden. Kumartukaamme nyt kiitollisin mielin Kolmiyhteisen Jumalamme eteen tunnustamaan syntimme ja väärät tekomme yhteen ääneen näin sanoen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti