3.7.2016

Myrskyn jälkeen - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 25.7.2012


Maailmassa myrskyää. Repivät tuulet riepottelevat joskus jokaista. Vaellus on vaivaista. Ihmettelemme – miksi tuuli puskee yhä vastaan?

Missä on ihmisen turva kun elämässä myrskyää? 

Sananlaskuissa sanotaan: ”Myrskyn mentyä jumalaton on poissa, mutta vanhurskaalla on kestävä perusta” (10:25). 

Henkilökohtainen suhde Jumalaan on elämää kantava voima. Se on vahvistettu tutkimustuloksin. Usko auttaa selviytymään menetyksistä ja elämän pettymyksistä. Monen pitkän avioliiton salaisuutena on puolisoiden uskonnollinen vakaumus. Usko persoonalliseen ja välittävään Jumalaan auttaa masentunutta paranemaan. Syvä vakaumus voi helpottaa stressiä, sillä rukous tuo rauhaa, rohkaisee ja luo toivoa.

Jeesus sanoo: ”Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle” (Mt 7:24). 

Elämän perustus ratkaisee. Viisas on se, joka rakentaa talonsa Jeesuksen varaan. Hän on kulmakivemme. Jos emme näin tee, niin Raamattu ei lupaa kovinkaan valoisaa tulevaisuutta. Kun elämänmyrskyt kohtaavat jumalattomalla ei ole turvaa, mutta vanhurskaalla on kestävä perusta. Toinen seisoo hiekalla, toinen kalliolla. Sama myrsky, samat tulvat, samat maanpäälliset rakennusaineet, mutta täysin eri perusta. Myrskyn yllättäessä toisen talo sortuu maan tasalle, toinen selviää uudelleen nikkaroinnilla. Kumpi rakentaja sinä olet? Oletko Vapahtajan vertauksen järkevä mies, joka rakentaa kalliolle vai tyhmä mies, joka rakentaa hiekalle? 

Kuulla ja tehdä. Jeesuksen sanojen kuuleminen ja noudattaminen ei ole kristitylle pakkopullaa vaan iloinen velvollisuus. Hänen luomalle perustalle rakentaa mielellään, vaikka pohjatyö vaatii enemmän ahkerointia. Kallioon rakentaminen on aluksi suuritöisempää kuin hiekkaan rakentaminen – tämä on totta. Mutta lienee selvää, kumpi ratkaisu on oikea pitemmän päälle. 

Uskollisuus ja kärsivällisyys palkitaan. 'Jumala on kalliomme'. Hänen varassaan on kaikki. Niin myös oma elämäntalomme tässä ajassa ja tulevassa: ”Jokainen talo on jonkun rakentama, mutta Jumala on rakentanut kaiken” (Hepr 3:4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti