3.7.2016

Rakkauden asialla - kirjoitus Kristillisen Eläkeliiton piirilehteen 3.9.2014


Kristillisen Eläkeliiton Internet-sivuilla kerrotaan sen toiminnasta näin: ”Yksi tärkeimmistä toimintamuodoista on lähimmäispalvelu, joka tarkoittaa lähimmäisenrakkauteen pohjautuvaa, vapaaehtoista tukemista ja auttamista. Lähimmäispalvelu on henkilökohtaista apua, kuten kaupassakäyntiapua tai keskusteluseuraa yksinäiselle. Lähimmäisenä voi toimia kuka tahansa ja se on aina maksutonta sekä palkatonta.”

Kun tällä liitolla on jäseniä lähes 6000, se tarkoittaa paljon lähimmäispalvelua. Jeesus sanoo: ”Kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle” (Mt 25:40).

Kristillisen Eläkeliiton toimintaan kuuluvat myös raamattu- ja rukouspiirit. Keski-Suomen alueella näihin toimintoihin osallistuu tuhansia kävijämäärin mitattuna. Siinä on paljon Herran edessä olemista. Paavali opettaa: ”Rukoilkaa lakkaamatta” (1. Tess. 5:17).     

Kristillisen Eläkeliiton Keski-Suomen piirin kirkkopyhää vietetään Toivakassa 19.10.2014. Sunnuntain aiheena kirkkovuodessa on ”Rakkauden kaksoiskäsky.”

Voisiko sopivampaa aihetta ollakaan? - Ei varmastikaan! Pyhän teema kattaa nimittäin juuri ne asiat, jotka ovat Krellin koko toiminnan perusta: Jumala ja lähimmäinen. Nämä arvot ovat yhteisiä kaikille kristityille. Rakkauden kaksoiskäsky kiteyttää lain sisällön. Se, joka rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään, täyttää lain vaatimuksen. Jeesus sanoo: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” (Mt. 22:37-39).

Mikäli olisimme liikkeellä pelkästään omin voimin, emme saisi paljoakaan aikaan. Jeesus sanoo: ”Ilman minua te ette saa aikaan mitään” (Joh 15:5). Juuri se tekee kristinuskosta ihmeellisen, että ylösnoussut Kristus toimii hänen seuraajissaan: ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää.” Jumalan rakkaus, joka näyttäytyy ennen kaikkea hänen Pojassaan, synnyttää meissä vastarakkautta. Sen avulla jaksamme palvella Herraa ja lähimmäisiämme. Rakkaus toteuttaa Jumalan koko lain.

Messun jälkeen osallistumme yhteiselle lähetyslounaalle. Sen tuotolla tuemme kirkon perustehtävää, sitä, että evankeliumi julistetaan kaikille kansoille. Toivakan kirkon kuuluisat kattomaalaukset puhuvat samaa kieltä värikkäine hahmoineen. Ilosanoma kuuluu erotuksetta kaikille: ”Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille” (Ilm. 14:6).  

Toivakan seurakunta on elävä yhteisö Lapuan hiippakunnan kaakkoiskulmassa. Jäseniä on n. 2000. Pienuus ei ole meille kuitenkaan rasitteeksi. Olemme saaneet hyvästä toiminnasta jopa valtakunnallista huomiota: kirkkohallitus palkitsi seurakuntamme tunnustuspalkinnolla keväällä 2014. Perusteluissa mainittiin seuraavaa: ”Toivakan seurakunta on kehittänyt toimintaa ja seurakuntatyötä pienillä taloudellisilla resursseilla. Seurakunta on toiminut vaikeassa tilanteessa laajasti, iloisesti ja elämänmyönteisesti.”

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi meille. Uskon, että saatte kokea sitä iloa, elämänmyönteisyyttä ja vieraanvaraisuutta, josta meidät tunnetaan. Paras ilo on jaettu. Sitä koetaan aina, kun kristityt kokoontuvat yhteen. Kiitos taivaan Isälle ja Sinulle, kun saamme sitä jakaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti