3.7.2016

Jumala kaukana? - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 24.7.2013


Tuntuuko siltä, että Jumala on tällä hetkellä kaukana? 

- Älä pelkää, jokainen on kokenut saman tunteen jossakin elämänvaiheessa. Mitä luulet, kumpi on liikkunut kauemmaksi: Jumala vai sinä? Niinpä. Jumala ei liiku viereltämme minnekään. Hän ei ole koskaan meistä kaukana, yhtä lähellä kuin aina ennenkin. Paavali opettaa: ”Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme” (Apt 17:27-28). Jeesuksessa hän on luvannut olla kanssamme aina: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti" (Mt 28:20). 

Jos Jumala ei ole liikkunut minnekään, me sen sijaan olemme. Käännymme hänestä yllättävän helposti pois. Jumalaa ei siis kannata syyttää, katse on käännettävä omaan sydämeen. Olenko rukoillut säännöllisesti Herraa? Olenko käynyt kirkossa kuulemassa sanaa ja vastaanottamassa ehtoollista? Olenko seurannut hänen käskyjään arjessani?

Sana, rukous ja seurakuntayhteys. Siinä reseptilääkettä harhailevalle Jumalan lapselle. Kun etsimme Jumalan kasvoja, hän tulee lähellemme: ”Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä” (Jaak 4:8). Kun elämme Herran läheisyydessä ja hänen armon antimistaan, ihmeellinen rauha ympäröi meidät. 

Meidän pitää vain uskoa ja luottaa. Jumala lupaa etsijöilleen katoamattoman palkinnon, ikuisen elämän: "Ilman uskoa ei kuitenkaan kukaan ole Jumalan mielen mukainen. Sen, joka astuu Jumalan eteen, täytyy uskoa, että Jumala on olemassa ja että hän kerran palkitsee ne, jotka etsivät häntä" (Hepr. 11:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti