30.6.2016

Hartauskirjoitus - Jumalan työvälineet (PaikallisUutiset 15.2.2016)


Me olemme Jumalan työtovereita.” Näin kirjoittaa Paavali Korintin seurakunnalle. Ajatus on huikea – mekö Jumalan työtovereita?

Tämä on joka tapauksessa raamatullinen ajatus. Eikö seurakunnissa avautuisi uusia näköaloja jos tämä opetus muistettaisiin? Valitettavan usein työtoveruutemme yskii jo ihmisten kesken, puhumattakaan kumppanuudesta Herran kanssa. Petrattavaa on jokaisella. 

Kerrotaan tarinaa erään puusepän työvälinevajasta. Työvälineet pitivät kokousta ja vaativat veli-vasaraa luopumaan hallituspaikastaan. Tämä siksi, koska hän oli liian kovaääninen. Vasara hyväksyi ehdotuksen, mutta vaati, että myös veli-ruuvimeisselin täytyy lähteä. Hänestä ei ole mihinkään, koska häntä tarvitsee aina vain pyörittää jotta päästään edes alkuun. Tähän ruuvimeisseli: ”Luovun paikastani jos niin toivotte. Mutta silloin myös höyläpenkin on jätettävä paikkansa. Hän on niin pinnallinen, koska kaikki työt tehdään pelkästään hänen tasonsa päällä.” Tähän höyläpenkki: ”Jos minä lähden, täytyy viivoittimenkin lähteä. Hän vain mittailee toisia ja luulee tietävänsä kaiken sentilleen.” Tuskin oli höyläpenkki ehtinyt lausettaan loppuun, kun viivoitin valitti hiekkapaperista: ”Hän on niin karhea, ei hänen kosketuksestaan pidä kukaan.”

Kesken keskustelun puuseppä astui vajaan. Oli työn aika. Hän valmisti puhujantuolin, jotta voisi saarnata evankeliumia kaikille. Mies oli Nasaretista, Jeesus Kristus. Hän käytti höyläpenkkiä, ruuvimeisseliä, vasaraa, hiekkapaperia, viivoitinta ja muita työvälineitä. Kun työ oli ohitse, veli-saha nousi puhumaan: ”Veljet, näen nyt että olemme kaikki Jumalan työtovereita. Itse Jumalan Poika käytti meitä työhönsä!” 

Usein me kristityt kinastelemme kuin nämä työvälineet. Emme arvosta toistemme työpanosta. Kuitenkin Puuseppä käyttää meitä: toinen ei voi korvata toista. Toista tarvitaan toiseen tehtävään, toista muuhun. Meidän pitää luottaa, että kaikille työvälineille on käyttöä ennemmin tai myöhemmin. Yksin emme ole paljoa, mutta porukassa on voimaa.

Toivakan ja muiden seurakuntien vajoista löytyy paljon työvälineitä. Ne kelpaavat Herralle. Minut on valittu yhdeksi sellaiseksi, kirkkoherraksi. Toivon, että myös sinä olet löytänyt oman paikkasi tai voit sen löytää. Tarvitsemme juuri sinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti