30.6.2016

Hartauskirjoitus - Kuollut vai elävä kirkko? (PaikallisUutiset 16.10.2013)


Lähetystyö on kirkon ydin. Se lähtee kaste- ja lähetyskäskystä, jonka Jeesus antoi omilleen. Näin ollen lähetystyö on jokaisen kristityn asia, se koskettaa meitä kaikkia. Onko ylipäätänsä mahdollista olla kristitty, jos sydän ei pala lähetykselle?

Eräs taiteilija halusi maalata teoksen aiheesta ”kuollut kirkko.” Hän meni hautausmaalle ja hautauskappeliin tutkimaan aihepiiriä. Hän näki kauniin alttarin, kynttilät, upeat kultaukset ja lasimaalaukset. Mahtavat urut kohosivat korkealle kattoon asti. Luonnonkukat olivat juuri vaihdettu, kappeli oli kauttaaltaan siistitty. Kaikki oli viimeisen päälle. Rahaa ei ollut säästetty kustannuksissa. Taiteilija pohti koko ajan mielessään, mitä kuollut kirkko tarkoittaa. Kaikkea runsautta ihmetellessään, hän näki yhden esineen, joka ammotti tyhjyyttään. Se oli lipas, jonka päällä luki suurilla kirjaimilla LÄHETYSTYÖ. Ei seteleitä, ei kolikkoja. Ainoastaan tyhjä, eloton lipas. Silloin taiteilija tiesi heti, mistä aiheesta hän tulisi teoksensa maalaamaan. 

Kirkko ilman lähetystyötä on ”kuollut kirkko.” Jos tahdomme pysyä elävinä, tiedämme mitä tulee tehdä. Tarvitaan rukousta ja rakkautta, ajan ja varojen uhraamista. Jos pysymme Jeesuksessa ja hänen käskyissään, hän pysyy meissä. Silloin rakentuu kaunis teos, elävä Kristuksen ruumis. 

Pidetään kirkko elävänä, sovitaahan näin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti