28.6.2016

Kristityn taisteluvarustus (Uutis-Jousi 28.10.2007)


On taas se aika vuodesta, jolloin aletaan kaivella talvivaatteita varaston kätköistä.  Pitkille alusvaatteille on pian enemmänkin tarvetta. Kunnollinen pukeutuminen antaa hyvän suojan purevaa pakkasta vastaan. Lapsikin jo tietää, että kylmähän siinä tulee jos ei ole tarpeeksi päällä!

Samojen pukeutumisohjeiden tulisi kuulua myös hengelliseen elämäämme. Jos emme varustaudu elämän myrskyihin, niin huonosti käy. Ilman kristityn suojavarustusta olemme alttiita saamaan sieluumme paljon pakkasenpuremia vakavampia vammoja. Jos kerran osaamme pukeutua ulkona vallitsevan sään mukaan, niin eikö näin tulisi tehdä myös hengellisen ilmaston suhteen!     

Paavali antaa tämän pyhän epistolassa (Ef. 6: 10-18) ohjeita kristillisestä suojavarustuksesta. Sen avulla kristitty selviää elämän taisteluista ja pahoista päivistä pystyssä pysyen. Seuraavat varustukset kannattaa ottaa käyttöön myös omassa hengellisessä vaatekerrassa.    

1.) "Kiinnittäkää vyöksenne totuus." Totuus ja rehellisyys itseään ja muita kohtaan. Myönnän virheeni ja heikkouteni, enkä yritäkään olla vahvempi kuin olen. Pyrin olemaan aito lähimmäissuhteissa. Uskallan olla paljas myös Jumalan edessä.  

2.) "Pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan." Mikä tämä haarniska sitten on? Se on asu, joka suojaa taistelijan tärkeimmät osat. Uskonelämän taisteluissa se on yksinkertaisesti armo. Se on luja, kestävä ja riittävä. Turvaudu siihen. Se ei ole meidän omaa aikaansaannostamme, vaan meidät puetaan siihen. Tämä haarniska on Jeesuksen pelastusteko meidän puolestamme. 

3.) "Sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia." Alttius tarkoittaa valmiutta. Alttius julistaa rauhan evankeliumia merkitsee valveilla oloa, ja  rohkeutta vastata uskoa koskeviin kysymyksiin. Valmiutta kertoa muillekin siitä, mitä Jumala juuri minulle merkitsee.

4.) "Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet." Uskon kautta voimme ymmärtää turhiksi kaikki kiusaajan hyökkäykset. Saamme ajatella: niillä ei ole sittenkään väliä. Jumala on ne Kristuksessa voittanut – minunkin puolestani. 

5.) "Ottakaa myös pelastuksen kypärä." Pelastus on valmistettu. Vetoa siihen. Pidä siitä kiinni. Suojele sillä itseäsi ja ajatuksiasi.

6.)"Ottakaa hengen miekka, Jumalan sana." Ainoa ase jolla kristitty voi hyökätä on Jumalan totuudellinen ja pyhä Sana. Jumalan sanalla me voimme osoittaa synnin ja Jumalan sanassa on kerrottuna synnin sovitus  –  evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta. Älä lyö hengen miekalla toisia, vaan katko hengen miekalle synnin sitovat säikeet ja pahat puheet.

Kuten huomaamme, niin sotilaallisista nimityksistä huolimatta meitä ei olla pukemassa raskaaseen rautavarustukseen. Päinvastoin. Kannamme varustuksena armoa, lepoa ja totuutta. Niiden alla ei lyyhisty, vaan ne tuntuvat kevyiltä, riittäviltä ja hyviltä kantaa. Ne tuntuvat kotoisilta ja lämpimiltä kuin isomummon neulomat villasukat, sillä onhan niiden antaja itse Taivaallinen Isämme. 

Tässä joustavassa kastepuvussa, kaikkein voimakkaimmassa haarniskassa, on mukavaa taivaltaa eteenpäin. 

Hyviä hetkiä hengellisen pukeutumisen parissa tulevanakin talvena! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti