28.6.2016

Kristinuskon 'Big Bang' (Uutis-Jousi 12.4.2009)


Big Bang, alkuräjähdys. 

Tätä maailmankaikkeuden syntyä selittävää teoriaa voidaan käyttää myös kuvaamaan pääsiäisen tapahtumia. Pienestä pisteestä lähti liikkeelle sanoma ylösnousseesta, joka leviää yhä edelleen ympäri maailman. Maailman valo ja sen tuoma ilo saavuttavat enenevällä vauhdilla telluksen syrjäisimmätkin kolkat.

Kristinuskon alkuräjähdyksen keskipisteessä ovat pääsiäisen tapahtumat, Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus. Ilman näitä uskontotuuksia kristinusko ei olisi kristinuskoa. Se elää ja kuolee näiden varassa. Jos emme usko Herramme ylösnousemukseen, niin silloin koko homma on kuin yhtä tyhjän kanssa: ”Mutta ellei Kristusta ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa puhetta, turhaa myös teidän uskonne” (1 Kor 15:14).

Tänäkin pääsiäisenä meitä kutsutaan iloitsemaan näistä kristinuskon totuuksista. Eikä vain ulkopuolisesti niitä tarkkaillen, vaan henkilökohtaisesti ja omin silmin. Paavalin innoittamina ja Pyhän Hengen avulla tahdomme oppia pääsiäisen sanomasta aina vain lisää: ”Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman” (Fil 3:10).

”Jeesus elää, Herrani! Hänessä on kaikki luotu, minullekin iäksi elämä ja armo suotu” (VK 99:2).

Tässä virrenvärssyssä on sanottu pääsiäisestä lähes kaikki oleellinen. Iloitsemme, että Herramme elää ja on voittanut kuoleman. Iloitsemme, että Kristuksessa on luotu kaikki mitä tarvitsemme, nykyisyytemme ja tulevaisuutemme. Hänessä meillä on rauha Jumalan kanssa, armo ja ikuinen elämä. Hänessä synnin valta räjäytettiin kertakaikkisesti pois. Hänen kauttaan olemme ihmeellisiä, uusia luomuksia (2. Kor 5:17), jotka saamme rohkeasti vaeltaa uudessa kuuliaisuudessa.

Voimme ainoastaan ihmetellä tätä kaikkea Jumalan hyvyyttä! Veisatkaamme siis iloisesti tänäkin pääsiäisenä niin kuin kristikunta on tehnyt ylösnousseen ensikohtaamisesta lähtien sadoin eri kielin ja lukuisin sävelin: ”Jeesus elää, Herrani!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti