30.6.2016

Hartauskirjoitus - Ilosanoman viestinviejät (Uutis-Jousi 4.9.2011)


Etelä-Koreassa on meneillään yleisurheilun MM-kilpailut. Yksi mielenkiintoisimmista lajeista on 4x100 metrin viestijuoksu. Sekä miesten ja naisten pikaviestit käydään tänään kisojen päätöspäivänä – kannattaa jännittää mukana!

Viesti on taitolaji. Kapulan vaihto on usein kaikkein kriittisin vaihe. Onnistunutta vaihtoa edeltävät kuitenkin monet osatekijät. Ensinnäkin viestinviejän pitää keskittyä suoritukseensa, hänen täytyy sulkea turhat asiat ajatuksiensa ulkopuolelle. Toiseksi hänen on löydettävä juoksuunsa oikea rytmi sekä ajoittaa askelmerkkinsä kohdalleen. Kolmanneksi hänen on tarpeen vaatiessa kommunikoitava seuraavan viestinviejän kanssa. Neljänneksi viestinviejän on hiljennettävä vauhtia, jotta viestinvaihto tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti. Viimeiseksi viestinviejän on luotettava seuraavaan juoksijaan ja luovutettava kapula hänelle.

Viestijuoksun symboliikkaan kätkeytyy myös jotakin olennaista kristityn vaelluksesta. Onhan juokseminen kristillinen vertauskuva. Tavoitteenamme on hyvä kilpailu ja kerran maaliin, taivaaseen, pääseminen. Paavali kirjoittaa: ”Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni” (2 Tim 4:7).

Jeesus Kristus on juoksuvalmentajamme. Hän valmentaa meitä seuraavin eväin. On aika keskittyä olennaiseen, jättää turha pois. Mikä elämässäni on tärkeintä? Keskitynkö käyttämään annetun aikani oikein? Onko elämässäni turhia asioita, jotka estävät näkemästä totuutta? On aika kommunikoida. Olenko aidosti kuunnellut lähimmäisiäni? Olenko sovittanut sanani ja tekoni rakkauden askelmerkkien mukaan? On aika hiljentää vauhtia. Olenko pysähtynyt lähimmäisteni edessä? Entä Jumalani? Mitä elämässäni pitäisi tapahtua, jotta todella hiljentäisin menoa? On aika uskoa, toivoa ja rakastaa. Olenko luottanut lähimmäisiini? Uskonko rakastavaan Jumalaan? Olenko luovuttanut evankeliumin viestikapulaa eteenpäin? Sooloilenko vai juoksenko seurakunnan joukkueessa?

Juoksumatkamme on täynnä kysymyksiä ja mutkia. Viestiratamme ei ole sileä mondo-pinnoite vaan esteiden täyttämä maastorata. Tiedämme, että oikean tien löytäminen on elämässä joskus vaikeaa. Tähän sinnikkääseen etsintään haluaa valmentajamme, Jumalan Poika, meidät kuitenkin johtaa. Hänen antamansa viestikapula on sanomassaan voittamaton: Jeesus Kristus on pelastanut maailman! (Joh 3:16–17). Olkaamme rohkeasti tämän ilosanoman viestinviejiä!

(uudelleenkirjoitus vuodelta 2005)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti