30.6.2016

Hartauskirjoitus Uutis-Jouseen 13.6.2010


Varkauden Lähetysjuhlat päättyvät tänään sunnuntaina. Hienot juhlat saavat varmasti arvoisen päätöksensä. Mutta päättyykö lähetystyö? Miten tämä tärkeä tehtävä jatkuu arjessamme?

Vanha legenda kertoo siitä, kuinka Paholainen yritti pakottaa Jeesuksen välttämään ristinkuolemaa. Golgatalla he kävivät seuraavan keskustelun.

”Kirkko tarvitsee sinua täällä maan päällä. Kuka sitten opettaa ja parantaa sairaita jos sinua ei ole enää täällä?”, Saatana aloitti. ”Minä olen jo etsinyt muutamia apulaisia”, vastasi Jeesus rauhallisesti. ”Eivät nuo Pietari ja Johannes ja pari muuta pysty yksinään juuri mihinkään”, intti Saatana. ”Eivät varmaankaan pysty. Mutta he etsivät taas muita. Ja nämä taas muita”, sanoi Jeesus. ”Entäpä jos he eivät teekään niin? Jospa heidän intonsa sammuu ja he alkavat riidellä keskenään. Sinun suunnitelmasi on aivan liian uhkarohkea”, napautti Saatana. ”Se on uhkarohkea”, myönsi Jeesus. ”Mutta mitään muuta suunnitelmaa minulla ei ole.”

Niin – Jeesus otti siis tietoisen riskin antaessaan sanomansa vajavaisten ihmisten käsiin. Hän kuitenkin luotti meihin – sisariinsa ja veljiinsä – vaikka teemmekin monia virheitä. Ja hän luottaa meihin yhä. Me olemme hänen evankeliuminsa eteenpäinviejiä, sinä ja minä. Muita ei ole.

Lähetystyötä tehdään kirkossa, joka koostuu seurakunnista. Seurakunnat koostuvat puolestaan ihmisistä, elävistä kristityistä. Toivottavasti olet jo löytänyt oman paikkasi työssä, jossa välitetään Jeesuksen rakkauden sanomaa sanoin ja teoin. Se on tehtävä, jota tehdään yli kaikkien maantieteellisten ja kulttuuristen rajojen. Jos seurakunta ei toiminnallaan ylitä erilaisia rajoja, se näivettyy. Tätä emme halua. Sen sijaan haluamme olla rakentamassa aktiivista ja rohkeaa Kristuksen ruumiista. Me olemme hänen käsiään ja jalkojaan tässä maailmassa.

Vapahtaja toivoo, että otamme hänen haasteensa vastaan ja osoittaudumme hänen uhkapelinsä arvoisiksi. Siksi Vapahtaja sanoo meille arjen evääksi tänäänkin: ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille!” (Mt 24:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti