29.8.2016

Johdantosanat - 12. sunnuntai helluntaista


”Käy köyhään sydämeeni nyt, Henki totuuden”

Näin veisaten aloitimme yhteisen messumme. Tahdomme tunnustaa, että Herran edessä olemme köyhiä, tyystin vailla omia ansioitamme. Tunnustamme, että Hän on hyvä, me emme. Olemme rehellisiä psalmistin tavoin: ”Sinua, sinua vastaan olen rikkonut, olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi. Oikein teet, kun minua nuhtelet, ja syystä sinä minut tuomitset.” 

Jumalan sana auttaa meitä tässä itsetutkiskelussa. Sen totuudellisuus pistää meidät juoksemaan Taivaan Isän syliin ja turvautumaan yksin hänen armoonsa. Pyydämme hänen henkensä voimaa, että voisimme toteuttaa arjessamme paremmin hänen pyhää tahtoaan. Sanomme edelleen psalmistin tavoin: ”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki.”

Jumala on meitä kohtaan hyvä ja armollinen. Hän kutsuu meitä, kun käännymme pois hänestä. Hän etsii meitä, kun eksymme. Siksi saamme tulla rohkeasti ja luottavaisesti hänen eteensä ja tunnustaa hänelle syntimme ja syyllisyytemme yhteen ääneen näin sanoen:

----
Vietämme tänään konfirmaatiomessua yhdessä näiden hienojen nuorten kanssa. Kuulemme Jumalan sanaa, tunnustamme yhteisen uskomme, rukoilemme ja kiitämme Jumalaa. Meidät kaikki kutsutaan myös Herran pyhälle ehtoolliselle. - On siis juhlan ja ilon aika! 

Hyvät nuoret. Alusta saakka Jumalan rakkaus on ollut läsnä elämässänne – ehkä enimmäkseen niin, ettette ole sitä edes huomanneet. Tänään kiitämme kasteesta, yhteisistä kasvun vuosista, rippikouluajasta ja hyvästä leiristämme. Pyydämme siunausta tulevaan ja rukoilemme, että Jumala vahvistaisi teitä uskossa ja rohkaisisi teitä elämään maailmassa kristittyinä. Saatte ottaa alttarilla vastaan kolmiyhteisen Jumalan siunauksen, saman jonka saitte lahjaksi jo silloin, kun teidät pienenä kastettiin.  

Kristus on maailman valo. Tämä valo voittaa synnin, pahan ja kuoleman pimeyden. Tämän valon seuraajiksi jokainen meistä kastetuista on kutsuttu. Emme ole kuitenkaan tässä tehtävässä onnistuneet. Siksi turvaudumme Kristuksen armoon ja tunnustamme tämän ja muut syntimme näin sanoen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti