30.8.2016

Johdantosanat - juhannuspäivä


Vietämme tänään juhannuspäivää, Johannes Kastajan päivää. Hänen arvellaan syntyneen puoli vuotta ennen Jeesusta – siksi juhlimme hänen syntymäänsä keskellä kauneinta suvea. Joulun sanoma, Vapahtaja on syntynyt, ei ole piilossa edes kesähelteellä. Ilosanomamme on läsnä jokaisessa kirkkovuoden pyhässä. 

Johannes oli lähetetty raivaamaan Vapahtajallemme tie. Hän oli ääni, joka huusi autiomaassa: ”Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa hänelle polut!” (Mk 1:3). Hiljennymme tämän Johanneksen sanoman ääreen. Hän oli ääni, Jumalan ääni. Ääni, joka ei voinut vaieta. Ääni, joka julisti totuutta – jumalallista totuutta. Hän kastoi vedellä, jotta koko maailma saisi tietää, kuka Jeesus on. Hän todisti sanallaan, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Hän todisti, että Jeesus on ”Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin”. Hän antoi ihmisille ikuisen elämän avaimet sanoessaan: ”Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä.”

Tähän Johanneksen armosanomaan tahdomme mekin nojautua. Pyydämme Jumalaltamme anteeksiantoa, ettemme ole eläneet Johanneksen ja Jeesuksen  opetusten mukaan. Pyydämme Jumalalta uutta sydäntä ja eläväksi tekevää henkeä. Koska tiedämme, että Jumala on armelias ja anteeksiantava voimme helpottunein ja avoimin mielin tunnustaa hänelle syntimme yhteen ääneen näin sanoen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti