29.8.2016

Johdantosanat - 15. sunnuntai helluntaista


Kiitos. Tämä sana on lyhyt ja ytimekäs. Luulisi, että sen sanominen olisi helppoa: ei maksa vaivaa lausua ääneen 'kiitos'. Jostakin syystä se kuitenkin unohtuu luvattoman usein. Emme osaa antaa kiitosta, emmekä ottaa sitä vastaan. Siihen on yksinkertaisesti harjoitettava itseään. Kiitollisuus tuo elämään mielekkyyttä ja se leviää ihmeellisesti ympärillemme. Oletko muuten pannut merkille, miten vaivatonta on olla sellaisten ihmisten seurassa, jotka ovat kiitollisia?

Se, miten elämme tässä maailmassa, heijastelee usein suhdettamme Jumalaan. Jos emme osaa olla kiitollisia toisiamme kohtaan, emme ole usein sitä myöskään Herralle. Jos kiitämme toisiamme, osaamme todennäköisesti kiittää myös kaiken hyvän antajaa. Rakkauden kaksoiskäsky on siis yhtä hyvin kiittämisen kaksoiskäsky. Tehtävänämme on kiittää Jumalaa ja toinen toisiamme kaikesta sydämestämme. Paavali sanoo: ”Kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.”

Tiedämme, että perisynnin tähden meidän on vaikea antaa Jumalalle sitä kiitosta, joka yksin hänelle kuuluu. Tarvitsemme häneltä lahjaksi kiitoksen hengen, Pyhän Hengen. Jotta sydämemme olisi altis ottamaan vastaan tämän hengen ja antamaan Kaikkivaltiaalle kiitoksen, lähestykäämme häntä ja tunnustakaamme syntimme hiljaa sydämissämme näin sanoen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti