29.8.2016

Johdantosanat - mikkelinpäivä


Tänään on enkeleiden sunnuntai. Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä. He ovat hyvän puolella pahuutta vastaan. Jokaisella kristityllä on oma suojelusenkeli, joka auttaa häntä. Sinullakin on oma suojelusenkelisi – tunnetko hänet?  

Tänään on myös lasten sunnuntai. Teillä lapsilla on aivan erityiset enkelit, jotka ovat lähimpänä Jumalaa. Lasten leikki, ilo ja nauru ovat viestejä taivaan valtakunnasta keskellämme. Jos lasten ilo katoaa tai tukahdutetaan, olemme vaarassa kadottaa myös taivaan valtakunnan. Tätä emme kirkossa missään nimessä halua. Siksi me iloitsemme suuresti jokaisesta vauvasta ja lapsesta, joiden äänistä kaunis kirkkomme tänään täyttyy. Olkoon kirkkohetkemme täynnä iloa, leikkiä ja musiikkia!

Seuraavaksi saamme yhdessä toteuttaa leikin ja laulun.  Laulamme iloisina ja kiitollisina tutun laulun “Jumalan kämmenellä.” 

---
Maailmassa vallitsee jatkuva kamppailu valon ja pimeyden, hyvän ja pahan välillä. Tätä kamppailua todistamme joka päivä. Maailmassa on hyvää ja maailmassa on pahaa. Hyvä on Jumalasta. Paha on puolestaan meistä ihmisistä, maailmasta ja Sielunvihollisesta. Ilman Jumalaa olisimme altavastaajina. Tarvitsemme hänen apuaan, jottei pimeys voittaisi. Paavali opettaa: “Te kaikki olette valon ja päivän lapsia. Me emme kuulu yölle emmekä pimeydelle...Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein.”


Jeesus Kristus on jo voittanut pimeyden vallan ja antanut meille toivon paremmasta. Jumala lähettää luoksemme enkeleitä, joista tänään mikkelinpäivänä kiitämme. He suojelevat ja palvelevat meitä. Heidän ensisijainen tehtävänsä on kuitenkin Jumalan palveleminen ja ylistäminen. Tässä he asettavat meille esimerkin.

Jos enkelit ovat palvelevia olentoja, niin sellaisia ovat myös seurakuntamme työntekijät. Piispa ja muut piispantarkastajat totesivat heistä kuukausi sitten useaan otteeseen, että meillä Toivakassa on erittäin taitavia ja motivoituneita työntekijöitä. Tähän sanomme yhdessä “Aamen” - näin totisesti on!

Tänään kolme palvelevaa henkeä, Pirjo, Sinikka ja Hannes siunataan heidän tehtäviinsä kotiseurakunnassamme. Kiitämme heistä ja siitä työstä mitä tekevät. Veisasimme: ”työ on lahja, tehtävämme. Sinä Luoja annoit sen.” Osa siunattavista on ollut keskellämme pidemmän aikaa, osa lyhyemmän. Annettava siunaus on joka tapauksessa sama. Jumalalla on monta siunausta. Niitä riittää tänään kaikille: niin heille kuin meille.

Valon lapsina sorrumme kuitenkin usein kulkemaan poispäin valosta. Emme pysy totuudessa emmekä elämän tiellä. Kuljemme harhaan. Joudumme jatkuvasti kokemaan tappioita pyrkiessämme noudattamaan Jumalan tahtoa. Siksi käykäämme nyt tunnustamaan Jumalalle syntimme ja harhatiemme yhteen ääneen  näin rukoillen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti