29.8.2016

Johdantosanat - 17. sunnuntai helluntaista


”Jeesus antaa elämän.” - Tämä on kirkkopyhämme aihe.

Tälläkin hetkellä ympäri maailmaa monen kohdalla tapahtuu juuri näin - Jeesus antaa heille elämän. Jumalan armosta heidän elämäänsä tulee toivoa, iloa ja rauhaa. Ennen merkityksetön elämä saa uuden suunnan. Pimeyteen koittaa valo. Synnit on saarnattu ja saatu anteeksi ja niistä vapahdettu ihminen saa luottavaisesti sanoa: ”Minä tiedän, että lunastajani elää.”  

Tätä usko saa meissä parhaimmillaan aikaan. Saamme tavoitella sen kautta onnea ja siunausta. 

On kuitenkin harhaluulo, että usko takaa elämään pysyvää helppoutta ja riemua. Menestyminen ja usko eivät ole sisaruksia. Siksi “Jeesus antaa elämän” ei viittaa pelkästään ajalliseen aikaamme. Se ei ole tärkeintä, mitä saamme aikaan tässä ja nyt, vaan se että Jeesus on voittanut kuoleman vallan ja taivaan portit ovat auki. 

Lopullisesta päämäärästämme on alituisesti saarnattava: taivaan kodista. Vasta siellä Jeesus antaa meille puhtaan ja kestävimman elämän: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.”     

Syntisinä mutta armahdettuina saamme luottaa Jumalan sanan lupauksiin. Turvautukaamme nyt sydämestämme Kristuksen sovitustyöhön ja tunnustakaamme syntimme veisaamalla sydämistämme virsi 288 ”Silmäisi eteen, Jeesus”: 

----
[Sadonkorjuun kiitos]

Jumalan sana lupaa: »Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne.» (1. Moos. 1:29) 

Tämä lupaus on täyttynyt. Nyt olemme kokoontuneet kiittämään vuoden sadosta. Pyydämme Jumalan siunausta, että voisimme käyttää hänen lahjansa omaksi ravinnoksemme ja yhteiseksi hyväksi. Saamme rukoilla myös Jumalalta neuvoa, johdatusta ja uutta voimaa elämäämme. Jumala tahtoo ravita meitä. Rukoilemme, että aivan kuin luonto tuottaa kasvua ja hedelmää, mekin tuottaisimme sitä omassa elämässämme Jumalan lapsina. Herra puhuttelee meitä sanallaan ja kutsuu meitä ehtoollispöytään. Hän tarjoaa meille anteeksiantoaan Poikansa Jeesuksen Kristuksen tähden. Siksi saamme tunnustaa hänelle avoimesti syntimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti