19.8.2016

Saarna uudenvuodenaatto 31.12.2014
Room. 8:31-39 
Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Kun hän ei säästänyt omaa Poikaansakaan vaan antoi hänet kuolemaan kaikkien meidän puolestamme, kuinka hän ei lahjoittaisi Poikansa mukana meille kaikkea muutakin? Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala -- mutta hän julistaa vanhurskaaksi! Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus -- mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme! Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka? On kirjoitettu:
-- Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken aikaa, meitä kohdellaan teuraslampaina.
Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Jos olisin teennäinen amerikkalainen televisioevankelista, aloittaisin puheeni kertomalla, että vuodesta 2015 tulee sinulle hyvin menestyksekäs. Riittää kun vain uskot. Kaikki ongelmasi liittyvät suoraan siihen, minkä verran uskot ja rukoilet. Jos sinulla on paljon uskoa, voit olla huoleton: asiat menevät hyvin ja terveytesi on parempi kuin koskaan.

En ole kuitenkaan menestysteologi. Usko Jumalaan ei lupaa helppoa elämää. Jeesuksen seuraaminen ei tarkoita elämää ilman ristiä, ilman vaikeuksia.

Ensi vuonna meitä voi kohdata huono terveys, työttömyys, taloudelliset vaikeudet, joku rakkaistamme nukkuu pois, ristiriitoja on kotona ja työssä. Kaikki tämä on mahdollista.

Onneksi samalla monet hyvät asiat ovat täysin mahdollisia. 

En voi luvata sinulle helppoa vuotta. En vuotta, jossa ei olisi ongelmia. Jos joku näin tekee, siihen ei kannata uskoa. Uskon määrän kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, eikä sillä oletko rukoillut tarpeeksi tai oletko Jumalan suosiossa. Jumalan kädestä otamme hyvän ja pahan.  

Voimme luvata toisillemme vain sen, minkä sanaa lupaa: ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” 

Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta Jeesuksessa Kristuksessa. 

Tulevalle vuodelle Jumalan sana lupaa sinulle avun ja kilven. Sana lupaa, ettei mikään voi erottaa meitä hänen rakkaudestaan, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Ei mikään. 

Tämän lupaan sinulle vuodelle 2015. Ota tämä lupaus vastaan uskolla, tai edes heiveröisellä kaipauksella jos et muuten jaksa. Ikävä riittää, kaste kantaa.     

Ole luja ja rohkea. Herra Jeesus on kanssamme. Tänäkin armonvuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti