2.7.2016

Puhe Yhteisvastuukonsertissa 4.2.2007


Hyvät ystävät.

Lämpimästi tervetuloa tähän hienoon hyväntekeväisyyskonserttiin! Iloitsemme, että meitä on näin paljon paikalla lievästi sanottuna vaikeasta kelistä huolimatta. Saatte uskoa, että vaivannäkönne ei ole mennyt turhaan. Palkinto tulostanne on nimittäin pian luvassa.

Vesannon kaunis kirkko saa jälleen toimia näyttämönä sielua ruokkivalle musiikille, ja edistää tätä kautta hyvää asiaa, yhteistä hyväämme. Konsertoimme tänään paikallisin voimin yhteisvastuukeräyksen merkeissä. Tämä keräys, joka avattiin tänään virallisesti presidentin puolesta, on maamme suurin vuosittainen kansalaiskeräys. Sen toteuttaa kirkon diakoniatyö yhdessä valtavan talkoolaisjoukon voimin. Tänäkin vuonna noin 40 000 vapaaehtoista kerääjää ja talkoolaista on kantamassa kortea yhteisen vastuun puolesta. Ja kuka vielä sanoo, että yhteinen talkoohenki olisi kuollut! Tai ettei kirkko tee mitään konkreettista asioiden eteenpäinviemiseksi!

Talkoilla on tämäkin ”Sinuhun turvaan Jumala” - yhteisvastuukonsertti toteutettu. Seurakunta, paikalliset talkoolaiset ja tietenkin loistavat esiintyjämme ovat lyöneet hynttyynsä yhteen ja tulleet Luojan luomine lahjoineen eteemme näyttämään parasta osaamistaan. Suuri kiitos esiintyjille ja järjestäjille näin etukäteen. Kiitokset uskaltaa jaella näin förskottina, koska tietää mitä on luvassa. Ja kitos teille konserttivieraille, jotka tahdoitte tällä tapaa tukea tärkeää asiaa sekä myös osoittaa kiinnostusta aina niin laadukasta Vesantolaista musiikkikulttuuria kohtaan.

Tämänvuotisen keräyksen, joka on nimeltään ”Ehjä lapsen mieli”, tuotto suunnataan nimensä mukaisesti niille lapsille, joiden perheissä on mielenterveysongelmia tai joiden henkinen terveys on uhattuna perheen vuorovaikutusongelmien takia. On liene selvää, että lapsuutta on suojeltava, joten keräyksen tarpeellisuutta ei tarvitse kyseenalaistaa. Hellyyttä, turvaa ja huolenpitoa tarvitsee jokainen Luojan luoma, mutta etenkin pieni kasvava lapsi. 

Vuoden 2007 keräyksen tuotto suunnataan kotimaahamme ja Peruun, jossa on myös vakavia ongelmia perheiden sisällä. Luotamme vakaasti, että apu löytää perille ja kantaa myös hedelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti