2.7.2016

Puhe Kyösti Kytöjoen kirkkokonsertissa 30.3.2008


Hyvät hengellisen musiikin ystävät – 
minulla on ilo toivottaa teidät tervetulleeksi Maaningan kirkkoon!

Tänä iltana Kyösti Kytöjoki ja Jani Utriainen tarjoavat meille hengellisen kirkkokonsertin aiheella 'Sain lahjaksi kaiken.' Arvatenkin meille tulee selviämään, mikä tämä lahja on, joka tuo tullessaan kaiken. 

Kyösti ja Jani eivät suinkaan ole ensimmäisiä kristittyjä, jotka ovat pitäneet konsertteja Jumalan kunniaksi. Tämä kunnia kuuluu ilmeisesti Paavalille ja Silakselle, jotka pitivät  tällaisen n. 2000 vuotta sitten. Paikka oli vankila, jonne heidät oli teljetty sen tähden, että olivat saarnanneet Jeesuksesta Kristuksesta. Apostolien teot kertovat tästä tapauksesta näin:

Apt 16:25-26
Keskiyön aikaan Paavali ja Silas rukoilivat ja laulaen ylistivät Jumalaa, ja toiset vangit kuuntelivat heitä. Yhtäkkiä tuli raju maanjäristys. 

Jumala kuuli Paavalin ja Silaksen laulun ja rukoukset ja niin tapahtui ihme: vankilan ovet lennähtivät auki ja kahleet irtosivat. Jumalan henki täytti koko tyrmän. Sitten seurasi vielä suurempi ihme: paatunut vanginvartija, joka oli pahoinpidellyt ja kohdellut Paavalia ja Silasta sekä muita vankeja julmasti, joutui Jumalan puhuteltavaksi. Hänelle tuli hätä siitä, kuinka hän pelastuisi. Paavali ja Silas opettivat häntä, ja niin miehestä ja hänen perheestään tuli kristittyjä. 

Tänäkin päivänä lauluilla Jumalalle on sama vaikutus. Emme ehkä ole vankilassa, oikeassa vankilassa, mutta meitä kahlitsevat muut asiat. Monen sielu viruu kuin se oli kylmässä, ankeassa sellissä. Julmuus, itsekkyys vallitsevat. Sisäistä ahdistusta ja itsensä vähättelyä on vastassamme. Pelastumistiestä ei ole tietoa, kuten ei ollut entuudestaan tuolla Raamatun kertomuksen vanginvartijallaan. Tämän takia tahdomme olla mahdollisimman usein Jumalan hoitavien sävelten alla. Niin teemme tänäänkin. Tippukoot kaikki ne kahleemme, jotka estävät meitä näkemästä taivaan Isän kirkkautta. Järiskööt sisimpämme kuin tuo yöllinen maanjäristys ja varsikoot kaikki turhuus ja omavoipaisuus pois!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti