2.7.2016

Puhe piispantarkastuksen päätteeksi 29.8.2012


Arvoisa piispa, piispatar, tarkastajat, sotiemme veteraanit, sisaret ja veljet.

Kyllähän tässä vähän kuuma tuli, mutta taidettiin selvitä!

Noh, leikki sikseen. Moni meistä varmasti tietää, että piispantarkastuksen luonne on vuosien saatossa muuttunut. Enää ei niinkään tarkastella mennyttä vaan katsotaan tulevaan. Tukeminen ja rohkaiseminen ovat pääosassa.

Piispantarkastuksen luonne avautuu seuraavista kysymyksistä:

- Mitä teille kuuluu työntekijöinä, työyhteisönä, luottamushenkilöinä ja seurakuntalaisina?
- Mikä on tehtävänne tässä seurakunnassa? 
- Mitä tukea, valmiuksia ja koulutusta tarvitsette tehtävässänne? 
- Miten tuomiokapituli voi tukea teitä toteuttaessanne osaltanne seurakunnan perustehtävää?

Olen kokenut vahvasti, että näihin kysymyksiin olemme saaneet osin vastauksia. Toisaalta monet kysymykset ovat pistäneet meitä miettimään seurakuntamme suuntaa. Hyvä kysymykset ovatkin usein parempia kuin yksioikoiset vastaukset. On paljastanut paljon vahvuuksia, mistä meidän pitäisi osata iloita enemmän. Samalla meillä riittää rutkasti tehtävää – useita kehityksen paikkoja on toiminnassa ja toimintakulttuurissamme.

Kun otin viran vastaan, piispantarkastus kieltämättä hirvitti. Tehtävää on riittänyt muutenkin uudessa virassa, nämä kaikki tulivat sitten vähän vielä ekstrana päälle. Pientä stressiäkin on ollut ilmassa, sen työtoverit vahvistanevat. Mutta tässä vaiheessa voin sanoa, että hyvä näin. Tämä on varmasti ollut Toivakan seurakunnan etu, että uuden kirkkoherran tullessa olemme joutuneet keskustelemaan asiasta kuin asiasta. Meillä on nyt etsikkoaika löytää vielä parempi yhteinen sävel. Soitella taivaallisia sointuja, joilla Kristuksen seurakunta toimii elävästä tällä paikkakunnalla. 

Ja aivan lopuksi tahtoisin kiittää edeltäjääni Olavi Jouttijärveä sydämellisestä kannustuksesta ja tietotaidostasi, jolla olet minua ja meitä kaikkia palvellut. Lämmin kiitos kristiveljelle ja kollegalle. 

Kiitokset työntekijöille, luottamushenkilöille ja seurakuntalaisille – Me olemme Toivakan seurakunta. Meillä on vastuu ja niin monet mahdollisuudet.

Kiitokset monille yhteistyökumppaneille, ehkä vielä erityisesti Toivakan kunnalle hyvästä yhteistyöstä.

Kiitän arvoisaa piispaa, tarkastajia ja Lapuan hiippakuntaa rohkaisevasta otteesta, jolla olette vahvistaneet uskomme, toivoamme ja rakkauttamme. Täällä ei jätetä kirkkoherroja ja seurakuntia yksin. Motto, jonka kunnioitetut veteraanitkin tietävät: veljeä ei jätetä. Kiitos!

Nyt siirrymme yhteiselle lähetyslounaalle. Aterioitsemme yhdessä hyvä asian eteen, Toivakan seurakunnan lähetystyön eteen. Aloitamme kun piispa ja seurue on saapunut, voitte sitä ennen ryhmittyä pöytiin. 

Lähtekää nyt rauhassa ja palvelkaa Herraa iloiten.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti