2.7.2016

Puhe Jyväskylän Kesän -kirkkokonsertissa 13.7.2012


Hyvä konserttivieras – olet lämpimästi tervetullut Toivakan kirkkoon!

Olemme täällä Toivakassa hyvin ylpeitä kirkostamme – itse rakennuksesta, sen maalauksista ja kauniista hautausmaasta. Tämä ei ole kuitenkaan kirkkomme parhain kaunistus. Parasta on se, kun Toivakan kirkko täyttyy väestä. Ihmiset ovat kirkon kaunistus. Suuri kiitos, että olet tänään matkannut – läheltä ja kaukaa – kirkkoamme komistamaan! 

Saamme pian kuulla Matkavirsiä. Ne kertovat, että elämä on matka. Matkalla tapahtuu kaikenlaista – on iloa ja surua. Rohkea ja viisas matkaaja on sellainen, joka uskaltaa kiittää molemmista: ”Kiitos sulle kukkasista, jotka teilläin kukoisti. Kiitos myöskin ohdakkeista, jotka mua haavoitti.”

Kristillinen uskon mukaan emme ole millä tahansa matkalla. Teemme joka päivä kotimatkaa. Vaikka matkalla on mukava olla, niin mielellään saapuu kerran perille. Taivaan kodissa on lopullinen päämäärämme: ”Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän: Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran.”

Toivon, että voimme tänään matkata taaksepäin ja muistella niitä matkoja, joita edeltäneet sukupolvet ovat tehneet. Toivon myös, että voimme matkata tässä hetkessä sisimpäämme ja olla läsnä tässä hienossa konsertissa. Lisäksi toivon, että mietimme omaa matkaamme myös eteenpäin. Paras on vielä edessä. Sitä kannattaa odottaa.

Toivotan meille kaikille puhuttelevaa ja ikimuistoista konserttia - Artistit Esa Ruuttunen, Jussi & Matti Makkonen ja Seeli Toivio – olkaa hyvät! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti