2.7.2016

Onnittelukirje varttuneelle väelle 2012


Kotiseurakuntanne onnittelee Teitä hienosta saavutuksesta: juhlitte piakkoin merkkipäiväänne. Paljon onnea ja Jumalan siunausta!

Olette kulkeneet pitkän matkan niin henkilökohtaisessa, Suomen kuin maailman historiassa. Valtavasti on tapahtunut. Paljon kokemuksia kertynyt. Epäilemättä matkallenne on sattunut sekä sateisia että aurinkoisia päiviä. On ollut hienoja hetkiä, mutta myös surun aikoja. Toivottavasti usko Jumalaan on kannatellut teitä näinä molempina aikoina. Toivon, että teillä on ollut henkilökohtaisia kokemuksia Jumalan varjeluksesta ja siunauksesta. Samoin luotan siihen, että Toivakan seurakunta on ollut teille läheinen: se on ollut paikka, johon olette kokeneet olevanne tervetulleita. Näiden hyvien kokemusten pohjalta voitte ehkä yhtyä virren 397 sanoihin: ”Herra seurakunnassansa aina hoitaa lapsiansa. Armonsa hän heille antaa, käsillänsä heitä kantaa. Käyköön myöten taikka vastaan, eipä Isä hylkää lastaan. Herra ohjaa parhaaksemme kaikki vaiheet päiviemme.”

Syntymäpäivä merkitsee aina ikääntymistä. Jokainen ihminen ikääntyy. Vanheneminen on kaunis asia. Se kuuluu elämään. Se koskettaa jokaista – ennemmin tai myöhemmin. Tämä on meiltä viime aikoina jotenkin unohtunut. Vanhuudesta kuulee harvoin puhuttavan positiiviseen sävyyn. Toivon sydämestäni, että tämä ajattelu muuttuu. Luotan, että nuoruuden yltiöpäinen ihannointi on ohimenevää ja että ikärasismi häviää. Sekin on kiitoksen aihe, että moni meistä saa elää pitkän ja aktiivisen elämän. Varttunut ikä on yksi tärkeä elämänvaihe vuosien nauhassa.

Raamattu puhuu yksiselitteisesti vanhuuden puolesta. Vanhuuden ulkoisia merkkejä tulee arvostaa:”Nuorukaisten ylpeytenä on heidän voimansa, vanhusten kunniana harmaat hapset” (Snl 20:29). Heitä tulee kunnioittaa: "Nouse harmaapään edessä, anna arvo vanhukselle ja pelkää ja kunnioita Jumalaasi. Minä olen Herra” (3 Moos 19:32). Samoin vanhuuteen liittyy hienoja Jumalan lupauksia: ”Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan” (Jes 46:4). 

Jumala kulkee kanssamme ajasta aikaan, vaikka sukupolvet vaihtuvat. Hän on ikuinen ja muuttumaton. Hänen uskollisuutensa säilyy. Hän toimii seurakuntansa keskellä ja vaikuttaa häneen uskovissa. Hän tuo todellisen rauhan ja ilon. Nämä totuudet pätevät niin Toivakan, Suomen kuin koko maailmankin kohdalla. Niinpä toteutukoon omassa elinpiirissämme isänmaallisen virren 577 sanat: ”Suo, että sanas kirkkaana saa keskellämme kaikua, ja kautta sukupolvien suo soida nimes kiitoksen.” 

”Mistä on peräisin järjen ja tiedon kaikki aines.
Vastaan siihen yhdellä sanalla; kokemuksesta.”
– John Locke –

”Vanheneminen on kuin vuorelle nousua.
Sitä hengästyy hiukan, mutta näköala paranee koko ajan.”
– Ingrid Bergman –

”Elä elämääsi ja unohda ikäsi.”
– Frank Bering –

"Nuoren ihmisen askel on nopea mutta hän ei tunne tietä;
vanhan askel on hidas mutta se teki tien"
– Malilainen sananlasku –

Näillä virkistävillä ikääntymiseen liittyvillä ajatuksilla toivotan teille armorikasta syksyn aikaa. Herra siunatkoon teitä ja antakoon hyvän terveyden! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti